Emisiunile “Forum” și “Puncte de Reflecții” sunt sprijinite financiar de:
Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului- Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova.

Premierul Ion Chicu a discutat cu ambasadorul României, Daniel Ioniță, despre parteneriatul strategic moldo-român

27 Aprilie 2020 14:47 281 0

Prim-ministrul Ion Chicu s-a întâlnit luni cu Daniel Ioniță, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al României în Republica Moldova. Discuția a fost concentrată pe evoluția parteneriatului strategic moldo-român și rezultatele acestuia, se arată într-un comunicat al Direcţiei comunicare și protocol a Guvernului.

Pe 27 aprilie curent se împlinesc 10 ani de la adoptarea Declarației comune privind instituirea parteneriatului strategic între Chișinău și București pentru integrarea europeană a Republicii Moldova. Parteneriatul a deschis oportunități noi pentru schimburile economice și culturale și a contribuit determinant ca România să devină cel mai important partener economic al Republicii Moldova.

România a susținut substanțial parcursul european al Republicii Moldova pe plan bilateral și în cadrul structurilor europene, precum Grupul pentru Acțiunea Europeană a Republicii Moldova și al Parteneriatului Estic, a relevat ambasadorul Daniel Ioniță.

Ion Chicu a apreciat importanța deosebită pentru țara noastră a construcției gazoductului Iaşi-Ungheni-Chişinău, menționând interesul de a consolida securitatea economică prin diversificarea surselor energetice.

Premierul a mulțumit Guvernului român pentru modernizarea instituțiilor școlare și preșcolare, oferirea mijloacelor de transport pentru instituțiile de învățământ, renovarea Muzeului de Artă, a Sălii cu Orgă și a Institutului Mamei și Copilului din Chișinău, construirea noului sediu al Teatrului „B. P. Hasdeu” din Cahul și oferirea burselor de studii.

Prim-ministrul și-a exprimat încrederea că parteneriatul strategic între Republica Moldova și România va determina intensificarea cooperării moldo-române pe domeniile social-cultural și economic și va deschide noi oportunități pentru oamenii și afacerile din ambele state.

 

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte