Emisiunile “Forum” și “Puncte de Reflecții” sunt sprijinite financiar de:
Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului- Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova.

Dodon, trecut pe sub furcile caudine: Pro Moldova cere Procuraturii investigarea președintelui pentru șantaj

27 Aprilie 2020 13:31 483 0

Președintele Igor Dodon s-ar putea confrunta cu probleme grave cu justiția, dacă am trăi într-adevăr într-un stat de drept.

Grupul parlamentar Pro Moldova a depus un demers la Procuratura Generală prin care cere investigarea președintelui Igor Dodon „cu privire la șantajul și intimidările pe care și-a permis față de judecătorii Curții Constituționale, opoziția parlamentară și a societății”.

„Toate aceste acțiuni ale președintelui Dodon sunt calificate ca infracțiuni, atât în privința judecătorilor Curții Constituționale, cât și în privința opoziției, toate aceste amenințări la adresa societății au o anumită calificare penală”, a declarat liderul Pro Moldova, Andrian Candu, într-un briefing, transmite IPN.

„Nu mai puțin grave sunt acțiunile președintelui Parlamentului și președintelui Republicii Moldova care au semnat legea privind asumarea de răspundere fără respectarea termenelor și prevederilor legale, cu încălcarea gravă a legislației”, a remarcat Andrian Candu, cu referire la legea declarată ulterior neconstituțională.

Președintele Pro Moldova s-a referit și la acordul de împrumut cu Federația Rusă, menționând că a fost pregătită o adresare pentru prim-ministrul Federației Ruse, în care se cer informații legate de echipa de negocieri. „Credem că Acordul nu a fost negociat, că guvernarea a recurs la ilegalități legate de semnarea documentului și avem toate motivele să considerăm că președintele Dodon și echipa sa guvernamentală încercă pe seama noastră să facă bani prin scheme acoperite de acest document”, a mai spus Andrian Candu.

Curtea Constituțională a suspendat recent intrarea în vigoare a acordului de împrumut cu Federația Rusă, în valoare de 200 de milioane de euro, după ce Pro Moldova a sesizat înalta instanță în legătură cu acest acord.

 

 

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte