Emisiunile “Forum” și “Puncte de Reflecții” sunt sprijinite financiar de:

Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului- Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova.

10 ANI DE PARTENERIAT STRATEGIC

 

LIVE // Briefing de presă susținut de Președintele Curții Constituționale a Republicii Moldova, Domnica Manole

24 Aprilie 2020 14:30 501 0 Ultima modificare 24 Aprilie 2020 15:28

Discuția fostului președinte al Curții Constituționale (CC), Vladimir Țurcan, cu șeful statului Igor Dodon, făcură publică de ultimul, a fost motivul pentru care fostul socialist a fost demis de la șefia Înaltei Curți.

Noua președină a CC, Domnica Manole, aleasă pe 23 aprilie în funcție, a declarat astăzi, în cadrul unui briefing, vă o asemenea discuție dintre doi demnitari „nu putea să rămână fără reacție” din partea magistraților constituționali și de aceea i-au acordat vot de neîncredere lui Țurcan, care rămâne judecător la Înalta Curte.

„Discuția dintre cei demnitari de stat, care a pus la îndoială independența CC și a judecătorilor săi, dar și a sensibilizat opibnia publică, nu a putut să rămână fără reacție din partea judecătorilor CC. (...) Din această nouă funcție, vin să asigur societatea și autoritățile publice că CC își exercită atribuțiile de garantare a supremației Constituției și nu tolerează intervenții în activitatea sa, informează www.ziarulnational.md

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte