Emisiunile “Forum” și “Puncte de Reflecții” sunt sprijinite financiar de:
Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului- Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova.

Iurie Reniță cere anchetarea lui Igor Dodon, după ce a prezentat noi probe privind falsuri în declarațiile președintelui

23 Aprilie 2020 14:13 621 0 Ultima modificare 23 Aprilie 2020 14:15

Deputatul Iurie Reniță a prezentat astăzi câteva documente care atestă că soția președintelui Igor Dodon participa în anul 2015 la administrarea companiei „Exclusiv Media”, fondată de deputatul socialist Corneliu Furculiță, care este implicată în schema de spălare de bani din Bahamas.

Iurie Reniță a intrat în posesia unui document prin care i-a fost acordat Galinei Dodon dreptul la semnătură și ștampilă pentru administrarea conturilor companiei „Exclusiv Media” de la „Victoriabank”.

Deputatul susține că Igor Dodon nu a indicat în declarațiile de avere și interese calitatea soției sale de membru în administrarea companiei „Exclusiv Media” și poate fi cercetat penal pentru fals în declarații și uz de fals.

„Procuratura trebuie să continue investigarea în dosarul Bahamas. Îl așteptăm pe procurorul general în plenul Parlamentului cât mai curând”, a declarat astăzi Iurie Reniță într-un briefing.

Reamintim că Procuratura Anticorupție instrumentează un dosar penal deschis pentru spălare de bani în proporții deosebit de mari, în care a fost implicată compania „Exclusiv Media”, ce aparține deputatului socialist Corneliu Furculiță. Firma a luat împrumuturi de la offshore-ul „Westerby Limited” din Bahamas, în valoare de 1,5 milioane de euro. În dosar figurează numele mai multor deputați socialiști.

 

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte