Emisiunile “Forum” și “Puncte de Reflecții” sunt sprijinite financiar de:
Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului- Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova.

Replici acide între Andrian Candu și Ion Chicu în plenul Parlamentului

23 Aprilie 2020 12:53 445 0 Ultima modificare 23 Aprilie 2020 12:54

În timpul rundei de întrebări și răspunsuri pe marginea proiectului de lege cu privire la ratificarea controversatului acord de împrumut de 200 de milioane de euro, semnat între Rusia și Republica Moldova, prim-ministrul Ion Chicu și deputatul Adrian Candu au făcut un schimb „amabil” de replici.

Andrian Candu: „În experiența mea de circa zece ani în Parlamentul Republicii Moldova, am ratificat foarte multe acorduri și este pentru prima dată când avem un astfel de acord, care prevede alte dispoziții de folosire a banilor”.

Ion Chicu: „Întrebarea dvs. este asemănătoare cu cea a domnului Ulanov (din Partidul Șor), credeam că le coordonați. Domnule deputat, nu știu dacă în experiența dvs. din 2013 și 2014 prin asumarea de răspundere a guvernului ați oferit nouă, apoi încă cinci miliarde de lei, nu știu dacă ați consultat atunci ce acorduri a încheiat Republica Moldova. Acest acord este semnat în interesul Republicii Moldova”.

A.C.: „Domnul prim-ministru, în primul rând, încercați să nu fiți obraznic. Aici e plenul Parlamentului și aici nu e așa cum e la Guvern. În al doilea rând, când eu am să încep să coordonez mai consolidat cu domnul Ulanov, zilele acestui guvern vor fi numărate”.

I.C.: „N-o să comentez remarca dvs. de la prima întrebare, observația celor șapte ani de acasă e de dorit să o faceți când vă priviți în oglindă, dar nu mie”.

 

 

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte