Maia Sandu și Andrei Năstase împart pielea ursului din pădure: „Dacă o să treacă în turul doi, o să-l susțin la alegerile prezidențiale”

22 Aprilie 2020 12:35 453 0 Ultima modificare 22 Aprilie 2020 12:41

Liderul Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, susține că îl va susține pe președintele Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, la alegerile prezidențiale, dacă acesta va reuși să ajungă în turul doi de scrutin. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Cotidianul LIVE”. Ea însă nu suflă o vorbă ce va face în primul tur.

„Dacă o să treacă în turul doi, o să-l susțin”, a spus Maia Sandu, fiind întrebată dacă îl va sprijini pe Andrei Năstase, care a anunțat deja că va candida pentru funcția de președinte. Dacă… Acest „dacă” spune totul, încă de pe timpul Imperiului Roman. Poate că acum are o altă semnificație? Iar Maia Sandu vorbește cu atâta aplomb, de parcă ea personal ar avea de oferit cel puțin o sută de mii de voturi: „Dacă o să treacă în turul doi, o să-l susțin”. Nu partidul, nu PAS, ci augusta sa persoană: „o să-l susțin, dacă...”.

„Am spus asta din perspectiva a ceea ce am văzut în sondaje. Acum, evident, lucrurile se pot schimba. Nu știm când vor avea loc alegerile prezidențiale, cum o să arate atunci percepția cetățeanului față de un candidat sau altul”, și-a explicat aceasta răspunsul.

Totodată, liderul PAS a infirmat informațiile precum că relațiile dintre Platforma DA și PAS ar fi suferit anumite fisuri. Potrivit Maiei Sandu, partidul pe care îl conduce este gata să colaboreze în continuare cu Platforma DA, iar percepțiile despre pretinse probleme între cele două formațiuni ar fi apărut după ce PAS a optat pentru fracțiuni diferite ale Blocului ACUM în parlament.

„Noi am optat pentru fracțiune în parlament și de aici s-a creat această percepție. E firesc ca un partid politic să aibă propria fracțiune. Asta nu înseamnă nimic. În continuare, două partide politice pot să colaboreze și să aibă inițiative comune”, a adăugat aceasta.

De asemenea, Maia Sandu a declarat că ultima discuție pe care a avut-o cu Andrei Năstase a avut loc acum câteva săptămâni, pentru că ar fi în izolare din cauza pandemiei de coronavirus.

 

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte