Legăturile dintre Igor Dodon, Dorin Damir, Constantin Țuțu și reprezentantul companiei de mărfuri în tirul cărora au fost depistați cei 1,5 mln de euro

21 Aprilie 2020 08:46 17090 0 Ultima modificare 21 Aprilie 2020 16:45

După ce portalul deschide.md a scris duminică, 19 aprilie, că cei 1,5 mln de euro ar fi provenit din contrabanda cu țigări și ar fi aparținut fraților Tătăroi/Mardari, originari din Băcioi, localitatea de baștină a lui Constantin Țuțu, astăzi, 20 aprilie, zdg.md vine cu noi de detalii. Potrivit portalului, unul dintre reprezentanții companiei de transport internațional de mărfuri „Disofi-Trans” SRL, care efectuează curse regulate spre Cehia, Serbia, Bulgaria, Grecia și Germania, apare în mai multe imagini alături de reprezentanții Federației de Box Thailandez, care, la rându-i, sunt apropiații lui Dorin Damir și Constantin Țuțu. Mai mult decât atât, SafeNews.md a stabilit că aceștia ar avea legături și cu președintele Igor Dodon.

Detalii: VIDEO // Un milion jumătate de euro, descoperiți într-un TIR

În timp ce autoritățile noastre doar promis că vor veni cu detalii referitor la numeroasa captură făcută la vama Leușeni, zdg a constatat că firma în tirul căreia au fost găsiți banii este fondată de Valentina Vizir. De administrarea companiei se ocupă însă și soțul ei, Eugen.

Află mai mult: Noi detalii despre cei 1,5 mln de EURO, la Leușeni. Cui aparține TIR-ul și ai cui ar fi banii

Acesta a fost telefonat la un număr de telefon mobil, doar că nu a răspuns, la fel cum nu au răspuns nici alți reprezentanți ai companiei.

În căutarea a noi detalii, zdg a constatat că Eugen, soțul Valentinei Vizir apare în mai multe fotografii comune cu reprezentați ai Clubului de Box thailandez „Thai-Boxing Club”. Acesta este în fotografii alături de Constantin Bolea, cel care, în 2015, a fost ales președintele Federației de Box thailandez din Moldova. Astăzi, Bolea este vicepreședintele acestei Federații.

În 2015, la evenimentul de deschidere a Federației a fost prezent Dorin Damir, finul fostului președinte al PDM, Vladimir Plahotniuc, dar și fostul deputat, apropiat de familia Tătăroi/Mardari, Constantin Țuțu.

 

Mai mult decât atât, se cunoaște faptul că Constantin Bolea, originar din localitatea Sadova, este bun prieten și cu președintele Igor Dodon. Aceștia apar împreună în mai multe fotografii. Prietenie se pare că e de familie și asta pentru că în unele imagini apare și fratele lui Constatin, Petru Bolea.

Unele surse ale portalului SafeNews.md care au solicitat păstrarea anonimatului susțin că și joi, 16 aprilie, Petru Bolea ar fi petrecut timpul în compania președintelui Dodon.

https://safenews.md/

 
 
© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte