VIDEO / Răzbunarea nu are limite. Curtea de Apel Bălți a anulat decizia judecătoriei din Sângerei prin care primarul Arcadie Covaliov, viceprimarul și o angajată de la primărie au fost scutiți de plata amenzii de 25.000 de lei

18 Aprilie 2020 09:07 2289 0 Ultima modificare 18 Aprilie 2020 09:37

Răsturnare de situație la Sângerei. După ce primarul, viceprimarul și o angajată a primăriei din localitate au fost amendați de organele de ordine pentru faptul că pe data de 27 martie s-au aflat în același loc mai mult de 3 persoane, judecătoria din Sângerei a anulat amenda, iar, astăzi, Curtea de Apel Bălți a anulat decizia primei instanțe.

„Chiar dacă judecătoria din Sîngerei a declarat nul procesul care ni s-a făcut, pentru că procesul verbal a fost falsificat, LUCURU DOVEDIT!, decizia a fost contestată și din nou ne aflăm în fața instanței, Curtea de Apel Bălți. Acum cei care aveau îndoieli că nu e un dosar la comandă, să îmi spună dacă mai au ceva de adăugat. În loc să îmi văd de treaba de la primărie, în loc să luptam alături de oameni împotriva pandemiei, suntem purtați prin instanțe pentru un proces anulat de litera legii. Sunteți sub orice critică, domnilor”, a scris primarul de Sângerei, Arcadie Covaliov pe pagina sa de facebook.

Primarul de Sângerei, Arcadie Covaliov, a explicat atunci cum au derulat lucrurile: „Vă lămuresc situația. În data de 26 martie, în seara de joi, domnul prim-ministru a anunțat că se interzice adunarea în grup a mai mult de trei persoane. Eu stau în primărie până seara târziu. Nu apuc să văd și să aud ce se spune pe la știri. Eu am așteptat să vină ordinul. A doua zi dimineața devreme, adică pe 27 martie, la ora 8, am intrat în direct pe Facebook cu un live de la o slujbă oficiată de doi preoți. Eram eu și încă o doamnă de la primărie, pe care am rugat-o să vină să filmeze. Toți am căutat să păstrăm distanța. În scurt timp, viceprimarul care trecea pe-acolo s-a oprit pentru puțină vreme la slujbă. Acest live e pe pagina mea. Se întâmpla pe 27 martie dimineața, înainte să intru în primărie și să găsesc ordinul cu declarația prim-ministrului despre legea privind adunarea în grup. Dar ce credeți? Ni se fac dosare”, a povestit Arcadie Covaliov.

Deși în acea zi erau prezenți și preoții din localitate, viceprimarul Andrei Cucoș ne-a spus că aceștia nu au fost amendați și figurau în dosar ca martori. Dar mai apoi nici martori n-au fost. Și dacă preoții au fost excluși, atunci în acea zi la marginea orașului se aflau doar trei persoane, ceea ce e absolut legal. Și deci decizia Comisiei pentru Situații Excepționale a RM, care interzice adunarea în grupuri mai mari de trei persoane în locurile publice, din data de 27 martie, nu a fost încălcată. Aceasta ar fi concluziile reieșind din derularea evenimentelor.

A venit cu explicații și avocatul Victor Panțîru a declarat că procesul contravențional a fost întocmit cu încălcări. Mai mult, potrivit apărătorului, copia actului care i s-a oferit edilului era diferită de originalul procesului-verbal.

 „Aceste procese contravenționale au fost întocmite greșit. Prin asemenea procese, poliția nu face nimic altceva decât să știrbească din imaginea sa de organ care stă la căpătâiul liniștii noastre sociale”, ne-a spus Panțîru.

 „Instanța de judecată avea pe masă un proces verbal cu privire la constatarea contravenției pe care erau inserate alte înscrisuri decât pe copia pe care au primit-o domnii primar și viceprimar. Acesta este un fals și, cel mai probabil, vom sesiza autoritățile competente în vederea anchetării acestui fals. Este inacceptabil ca un colaborator de poliție să recurgă la asemenea acțiuni”, a adăugat Victor Panțîru.

 

 

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte