Deputatul Octavian Ţîcu solicită informaţii despre cum e posibil ca în pandemie să fie exportat echipament medical de protecție. Firma care va repatria cetăţenii din Rusia ar avea legături cu ministrul de interne şi şeful SPIA

16 Aprilie 2020 09:21 442 0 Ultima modificare 16 Aprilie 2020 09:28

Liderul PUN şi deputatul Octavian Ţîcu a expediat premierului Ion Chicu şi Comisiei pentru Situaţii Excepţionale o listă de întrebări cu privire la echipamentele şi materialele medicale exportate până acum, în contextual lotului de echipamente livrat din R. Moldova spre Polonia, dar şi întrebări cu privire la repatrierea cetăţenilor pe cale terestră.

Octavian Ţîcu spune că, din informaţiile apărute în presă, firma care ar fi fost desemnată să se ocupe de repatrirea cetăţenilor din Federaţia Rusă ar avea legături cu actualul ministru de interne şi cu actualul şef al SPIA.
 
„Presa a relatat pe data de 14 aprilie că firma de transport ”Untrans Service”, cu sediul în oraşul Ungheni a fost desemnată să se ocupe de repatrierea cetăţenilor noştri din Federaţia Rusă.

Această firmă a fost fondată în 2006 de către Stanislav Păun şi Grigore Mămăligă. Întrebat despre această firmă, ministrul de Interne Pavel Voicu a negat că i-ar cunoaşte pe proprietarii aceste firme. În fapt Stanislav Paun este consăteanul şi cumătrul actualului ministru de interne, iar Grigore Mămăligă este tatăl lui Ion Mămăligă, actualul şef de la SPIA, numit în această funcţie prin decizia lui P. Voicu”, scrie Octavian Ţîcu pe pagina sa de Facebook.
 
În acest sens, deputatul întreabă premierul şi CSE care au fost criteriile de selectare a firmei care va repatria cetăţenii din Federaţia Rusă şi care sunt preţurile negociate pentru transport.
 
De asemenea, deputatul întreabă  care este motivul pentru care exportul de salopete, combinezoane de protecţie este permis pentru export pe perioada pandemiei.


© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte