Decizie justă și de bun simț pronunțată de instanța de judecată din Sângerei ce anulează încercarea cuiva de a se răzbuna pe conducerea primăriei

15 Aprilie 2020 14:47 3088 0 Ultima modificare 15 Aprilie 2020 19:53

Primarul de Sângerei, Arcadie Covaliov, viceprimarul Andrei Cucoș și o angajată a primăriei nu vor achita amenda de 25.000 de lei pentru faptul că pe 27 martie au participat la o slujbă religioasă la intrarea în localitate care depășea numărul de 3 persoane.

Judecătoria Sângerei a anulat procesul verbal cu privire la contravenția dată în privința celor trei persoane menționate mai sus. Hotărârea poate fi atacată cu recurs, în termen de 24 de ore din momentul pronunțării, la Curtea de Apel Bălți.

Primarul de Sângerei, Arcadie Covaliov a declarat atunci: „Vă lămuresc situația. În data de 26 martie, în seara de joi, domnul prim-ministru a anunțat că se interzice adunarea în grup a mai mult de trei persoane. Eu stau în primărie până seara târziu. Nu apuc să văd și să aud ce se spune pe la știri. Eu am așteptat să vină ordinul. A doua zi dimineața devreme, adică pe 27 martie, la ora 8, am intrat în direct pe Facebook cu un live de la o slujbă oficiată de doi preoți. Eram eu și încă o doamnă de la primărie, pe care am rugat-o să vină să filmeze. Toți am căutat să păstrăm distanța. În scurt timp, viceprimarul care trecea pe-acolo s-a oprit pentru puțină vreme la slujbă. Acest live e pe pagina mea. Se întâmpla pe 27 martie dimineața, înainte să intru în primărie și să găsesc ordinul cu declarația prim-ministrului despre legea privind adunarea în grup. Dar ce credeți? Ni se fac dosare”, a povestit Arcadie Covaliov. 

Deși în acea zi erau prezenți și preoții din localitate, viceprimarul Andrei Cucoș ne-a spus că aceștia nu au fost amendați și figurau în dosar ca martori. Dar mai apoi nici martori n-au fost. Și dacă preoții au fost excluși, atunci în acea zi la marginea orașului se aflau doar trei persoane, ceea ce e absolut legal. Și deci decizia Comisiei pentru Situații Excepționale a RM, care interzice adunarea în grupuri mai mari de trei persoane în locurile publice, din data de 27 martie, nu a fost încălcată. Aceasta ar fi concluziile reieșind din derularea evenimentelor.

Avocatul Victor Panțîru a declarat că procesul contravențional a fost întocmit cu încălcări. Mai mult, potrivit apărătorului, copia actului care i s-a oferit edilului era diferită de originalul procesului-verbal.

Aceste procese contravenționale au fost întocmite greșit. Prin asemenea procese, poliția nu face nimic altceva decât să știrbească din imaginea sa de organ care stă la căpătâiul liniștii noastre sociale”, ne-a spus Panțîru.

Instanța de judecată avea pe masă un proces verbal cu privire la constatarea contravenției pe care erau inserate alte înscrisuri decât pe copia pe care au primit-o domnii primar și viceprimar. Acesta este un fals și, cel mai probabil, vom sesiza autoritățile competente în vederea anchetării acestui fals. Este inacceptabil ca un colaborator de poliție să recurgă la asemenea acțiuni”, a adăugat Victor Panțîru.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte