Cea mai „săracă” instituție din R. Moldova cere ajutor financiar din partea statului

11 Aprilie 2020 12:02 2252 0 Ultima modificare 11 Aprilie 2020 21:06

Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove discută cu autoritățile centrale posibilitatea de a primi „asistență” din partea statului. Subiectul a fost abordat în cadrul întrevederii dintre președintele Igor Dodon și mitropolitul Vladimir.
În urma unei întrevederi cu Igor Dodon, mitropolia a luat mai multe hotărâri, iar una dintre acestea ține de celebrarea Blajinilor, care s-a amânat pentru luna iunie.

Solicitarea către autorități de a sprijini financiar mitropolia este din cauza închiderii parohiilor în timpul pandemiei, scrie News Maker, citat de ZDG.

Purtătorul de cuvânt al mitropoliei, Victor Cheibaş, a declarat că la ora actuală se discută despre sprijinul financiar pentru Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove. Potrivit acestuia, banii sunt necesari pentru asigurarea parohiilor care au încetat să mai activeze în timpul pandemiei.

„Pentru a achita datoriile, salariile neplătite etc.”, a declarat secretarul de presă al mitropoliei, menționând că subiectul este la nivel de discuții.

„Nu există claritate în negocieri, cu toate acestea, este foarte probabil ca toate pierderile și cheltuielile din fondurile alocate să fie imposibil de acoperit”, a spus Cheibaș.

În contextul stării de urgență și a riscului de a răspândi pandemia de COVID-19, Mitropolia Moldovei anunță că Paștele Blajinilor se amână pentru luna iunie.

Reamintim că cele aproximativ 1400 de biserici din țară au interdicția de a oficializa slujbe religioase cu participarea enoriașilor.

Biserica, separată de stat, care nu achită impozite la stat (în schimb, plătește taxe Patriarhiei Ruse), ba din contră, așteaptă donații de 2% de la plătitorii de taxe cu dare de mână, care ia bani și de pe cel viu, și de pe cel mort, cerșește bani de la stat! (Ca să aibă de unde să-i plătească „dijmă” lui Kiril fără a suporta pierderi din bugetul Mitropoliei!). Și nu că ar muri preoții de foame, ci pentru că, vezi bine, le-au scăzut încasările din cauza coronavirusului. Și asta în timp ce sute de mii de oameni îndură lipsuri… 

 

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte