Pe Dodon mereu îl încurcă cineva sau ceva, ca în bancul cu dansatorul prost: „Opoziția pune bețe în roate”

10 Aprilie 2020 12:11 442 0

Președintele Igor Dodon susține că actuala opoziție nu ajută în nici un fel guvernarea pentru a gestiona situația privind pandemia COVID–19. Mai mult, opoziția ar dori să fie înregistrați cât mai mulți morți și infectați, a acuzat astăzi Dodon în cadrul emisiunii sale „Președintele răspunde”. Nu știm ce cred juriștii despre această afirmație, dacă poate fi catalogată drept calomnie, și cum o poate susține el în instanță.

Potrivit lui Dodon, în ultima perioadă s-ar fi întețit atacurile la adresa sa și a Guvernului, inclusiv prin zvonul că ar fi obținut cetățenia altui stat de când este șef al statului.

„Sunt aberații. Eu nu am cetățenia altui stat. Cred că președintele R. Moldova trebuie să aibă doar cetățenia R. Moldova. Sunt insinuări și încercări de atragere a președintelui în diferite dezbateri. O fac unii politicieni și bandiți ai anilor 90. Ei, cu toții, nu doresc ca noi să gestionăm situația privind pandemia. Cu cât mai mulți morți, cu atât mai bine pentru ei. Așa că, stimați cetățeni, nu atrageți atenția la toți nebunii. Scopul lor este să destabilizeze situația. Noi o vom gestiona cu pierderi minime, dar ei vor să fie mii și zeci de mii de cazuri de COVID–19”, s-a dezlănțuit Dodon.

Nu înțelegem ce legătură are cetățenia lui Dodon cu combaterea coronavirusului, dar treacă de la noi.

Comentând decizi Curții Constituționale prin care a suspendat legea pentru care guvernul și-a asumat răspunderea, Igor Dodon propune trei soluții, menționând că una din ele este convocarea Comisiei pentru Situații Excepționale și adoptarea unei decizii prin care guvernul să poată, totuși, aloca resurse pentru ajutorul de șomaj în contextul pandemiei de COVID-19.

Imediat, Comisia pentru Situații Excepționale a adoptat vineri, 10 aprilie, o dispoziție prin care măsurile de susține a populației în timpul perioadei de urgență să rămână în vigoare. Decizia a fost luată în pofida faptului că legea pentru care și-a asumat răspunderea guvernul a fost suspendată.

Alte soluții propuse de șeful statului:

În ședința de luni, Curtea Constituțională să ia decizia că legea rămâne în vigoare; Guvernul să vină cu un nou proiect de lege în parlament, săptămâna viitoare.

Interesant e că șeful statului sugerează Curții Constituționale ce decizie să adopte! Luni, 13 aprilie, la ora 12:00, Curtea Constituțională va examina sesizările conexate prin care se solicită controlul constituționalității legii sus-menționate.

 

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte