Apel către cetățenii Republicii Moldova din Franța. Diaspora care stă bine pe picioare întinde o mână de salvare diasporei nevoiașe

07 Aprilie 2020 17:32 594 0 Ultima modificare 08 Aprilie 2020 11:01

Diaspora moldovenească din Franța a lansat astăzi o campanie de suflet și de ajutor, “Diaspora pentru diasporă”, prin care aceștia se mobilizează pentru a-i ajuta pe acei care s-au pomenit în ultimul timp într-o situație de urgență umanitară.

 „De câteva săptămâni trăim cu toții o situație dificilă, excepțională, care ne afectează pe fiecare dintre noi. Deși această epidemie a venit pe neașteptate, nu suntem toți egali în fața acestei crize fără precedent.

În timp ce unii dintre noi se confruntă cu dificultăți enorme și se află într-o situație disperată, alții se pot mobiliza și oferi ajutor”, scrie Dorin Dușciac, reprezentantul diasporei Republicii Moldova din Franța, pe facebook.

Cum puteți contribui la campanie:

  1. Dacă sunteți într-o situație dificilă și aveți nevoie de asistență, vă rugăm să completați prima parte a chestionarului de mai jos:
    https://docs.google.com/…/1FAIpQLSff0OELjqW38Qq75I…/viewform
  2. Dacă puteți oferi ajutor pentru orice punct din lista primului chestionar, vă rugăm să completați a doua parte a acestui formular scurt. Veți fi contactat(ă) în curând de către un membru al echipei noastre:
    https://docs.google.com/…/1FAIpQLSff0OELjqW38Qq75I…/viewform

„Adresăm în același context un apel către toți concetățenii, fie că este vorba de persoane din Diasporă, sau de cei rămași acasă - să dea dovadă în această perioadă de cât mai mult spirit civic și să nu manifeste în spațiul public elemente ale unui discurs discriminatoriu, de incitare la ură și la dezbinare în societate. Suntem diferiți, ne-au despărțit distanțe mari, am locuit mulți ani în țări diferite și am evoluat în medii specifice. Însă această criză trebuie să ne apropie, să ne unească în efortul de solidaritate și de empatie față de cei mai fragili.

Traversăm o perioadă grea, care nu se știe cât va mai dura. Cu toate acestea, trebuie să rămânem optimiști și uniți, numai așa vom reuși să înfruntăm dificultățile”, mai este scris în apel.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte