Premierul Ion Chicu „și-a pierdut busola” și înjură ca la ușa cortului

30 Martie 2020 12:49 3151 0 Ultima modificare 30 Martie 2020 12:53

Pe timp de criză, așa cum e aceasta prin care trecem acum, trebuie să ai nervi de oțel, discernământ, calm și optimism. La o adică, e ușor să dai sfaturi când te apasă doar problemele legate de sănătatea familiei și toate gândurile sunt îndreptate spre Dumnezeu și spre medici, în speranța că vom trece cu bine din toate astea.

Spun asta nu ca să-i găsesc o scuză premierului Ion Chicu, care a aruncat în aer rețelele de socializare. Iată ce a postat domnia sa pe Facebook cu niște ore în urmă.

„Stimați Prieteni! Ultimul timp, unele secături (elita, cum se cred ei) atacă în cel mai obraznic mod. E clar, că nu avem timp și dorință să reacționăm și să ripostăm fiecăruia dintre aceste specimene. N-o fac acum și n-o voi face pe urmă, când scăpăm de urgie. (O face totuși, adresându-se tuturor! – n.n.).

Dar, ca membru și prim-ministru al unei echipe guvernamentale, căreia i-a fost hărăzit de soartă să confrunte această provocare excepțională, trebuie să reacționez la atacurile asupra doamnei ministru Viorica Dumbrăveanu. Atacuri mârșave de la oameni mârșavi.

Da, doamna ministru, pe lângă toate grijile pe care le are în această perioadă (cele mai mari griji în această țară, Vă rog să mă credeți) mai trebuie să meargă și la magazin. Are copii, are familie. Nu are „slugi”, ca unii.

Și, dacă indivizii care o atacă ar fi atenți la ce tot ne spune această Doamna, ar înțelege - MASCA NU ESTE NECESAR DE PURTAT, dacă ești sănătos și/sau NU INTERACȚIONEZI cu PERSOANE INFECTATE. Este protocolul OMS și trebuie de respectat. Masca purtată fără rost are efectul exact invers - colector de microbi și viruși.

Asta o spune dna ministru încă din februarie, asta o spune dl Pocanevici (șeful Biroului regional al OMS pentru Europa, Igor Pocanevici) tot de atunci. Tocmai de aceea, n-o să ne vedeți pe noi (fără temei) în măști - noi ascultăm și auzim ce ne spun specialiștii, nu diletanții”.

Șeful Cabinetului de miniștri își mai exprimă respectul, gratitudinea și susținerea noastră pentru ministrul de resort, Viorica Dumbrăveanu! Dânsul ne îndeamnă că e foarte important acum să știm să deosebim minciuna de realitate. Vă rog, haideți să ascultăm și să auzim medicii și specialiștii și ne urează tuturor sănătate.

Poate că dl premier are dreptate apărând-o pe Viorica Dumbrăveanu, numai că tonul abordat ne amintește de înjurăturile lui Voronin pe când era președinte, spre deliciul unor ziariști. Însă nici Voronin, cât era el de slobod la gură, nu și-a permis să posteze pe pagina sa asemenea vorbe fără perdea…

 

 

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte