Vendetă politică pe timp de coronavirus. Primarul de Sângerei, amendat cu 20.000 de lei

28 Martie 2020 17:04 6670 0 Ultima modificare 28 Martie 2020 20:28

Autoritățile centrale se iau iarăși de primarul de Sângerei, Arcadie Covaliov, în contextul luptei împotriva temutului virus Covid-19. După ce l-a criticat chiar Dodon pentru că acesta a vrut instituirea carantinei în localitate după ce acolo au fost înregistrate trei cazuri de coronavirus, de această dată edilul-șef s-a ales cu amendă de 20.000 de lei pentru că doi preoți din Sângerei au ieșit la marginea localității și s-au rugat pentru sănătatea oamenilor. Primarul consideră că e vorba de o comandă politică.

„Deși trăim vremuri grele, niciodată nu am fost mai amărât și decepționat din cauza nimicniciei unor oameni mișei”, scrie Covaliov pe facebook.

„Vă lămuresc situația. În data de 26 martie, în seara de joi, domnul prim-ministru a anunțat că se interzice adunarea în grup a mai mult de trei persoane. Eu stau în primărie până seara târziu. Nu apuc să văd și să aud ce se spune pe la știri. Eu am așteptat să vină ordinul. A doua zi dimineața devreme, adică pe 27 martie, la ora 8, am intrat în direct pe Facebook cu un live de la o slujbă oficiată de doi preoți. Eram eu și încă o doamnă de la primărie, pe care am rugat-o să vină să filmeze. Toți am căutat să păstrăm distanța. În scurt timp, viceprimarul care trecea pe-acolo s-a oprit pentru puțină vreme la slujbă. Acest live e pe pagina mea. Se întâmpla pe 27 martie dimineața, înainte să intru în primărie și să găsesc ordinul cu declarația prim-ministrului despre legea privind adunarea în grup. Dar ce credeți? Ni se fac dosare. Toate cele cinci persoane care am fost la un moment de cumpănă să ne rugăm pentru sănătatea tuturor vom fi obligate să plătim câte 20.000 de lei fiecare”, menționează Covaliov.

Primarul explică de ce a cerut carantina, pentru care a fost criticat de conducerea de vârf. „Am cerut carantină, pentru că eram conștient că nu dispunem de teste, nu avem siguranță, voiam să previn răspândirea virusului. Nu m-ați ascultat. Oamenii au circulat liber, iar în Bălți, unde au fost mulți locuitori ai orașului Sângerei, sunt depistate cazuri de Covid. Vă rog să coborâți de pe baricade în aceste clipe. Vă rog să lăsați politica și antipatiile personale și să vă gândiți la oameni”, îndeamnă Arcadie Covaliov autoritățile centrale.

„Este prima oară când, din cauza greului, îmi vine să plâng”, scrie primarul de Sângerei pe Facebook.

 

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte