Fostul deputat PD, Constantin Țuțu, s-a predat benevol organelor de drept

27 Martie 2020 14:02 677 0 Ultima modificare 27 Martie 2020 14:04

Constantin Țuțu, sportiv de performanță, fost deputat din partea Partidului Democrat din Moldova, s-a predat astăzi organelor de drept din Republica Moldova, la vama Leușeni. El era dat în urmărire internațională prin Interpol de pe 9 decembrie 2019, la solicitarea Procuraturii Anticorupție, după ce pe numele lui a fost deschis un dosar penal pentru îmbogățire ilicite în perioada anilor 2014-2018.

Recent, dosarul în care figurează Constantin Țuțu, alături de alți trei sportivi cercetați pentru omorârea lui Alexei Veretca în codrii Orheiului, a fost trimis la rejudecare de către Curtea Supremă de Justiție.

„Acesta urmează a fi preluat de Procuratura Anticorupție pentru efectuarea acțiunilor de urmărire penală ce se impun, inclusiv aducerea la cunoștință a învinuirii și audiere în cadrul dosarului deschis pentru trafic de influență și îmbogățire ilicită. Pornind de la prevederile dispozițiilor Comisiei pentru Situații Excepționale, numitul urmează a se afla în stare de carantină timp de 14 zile”, se arată într-un comunicat al Procuraturii Generale. 

Țuțu este cel mai bun luptător de kickboxing din Republica Moldova, fiind multiplu campion mondial în diferite versiuni.

 

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte