Pe timp de pandemie, guvernarea îl demite pe șeful SCR, apoi refuză să-l angajeze în funcția pe care a deținut-o anterior

27 Martie 2020 13:32 1143 0

Anatol Ciubotaru, fostul director al Spitalului Clinic Republican, susţine că a depus o cerere de angajare în calitate de chirurg, însă noul director al SCR a refuzat, informează tvrmoldova.

„În momentul în care se desfăşura comisia care m-a demis, eu lucram la un proiect de instruire a medicilor noştri pentru a combate coronavirusul. Astăzi am mers la Spitalul Republican să depun cerere de angajare în calitate de chirurg, dar domnul director m-a refuzat. Eu cred că trebuie să se consulte cu ministrul”, a declarat Anatol Ciubotaru într-o emisiune TV.

Anatol Ciubotaru a subliniat că acum nu este momentul să fie căutate cauzele demiterii sale, ci toţi trebuie să se concentreze pentru combaterea „duşmanului comun”, Covid-19.

Fostul director al Spitalului Republican a mai menţionat că numărul real al bolnavilor de coronavirus ar putea fi mult mai mare şi că autorităţile au întârziat adoptarea unor măsuri severe pentru combaterea pandemiei.

În semn de protest împotriva destituirii lui Anatol Ciubotaru din funcția de director al Spitalului Clinic Republican, alți doi adjuncți ai săi și-au depus demisia. Mai mulți medici de la instituția respectivă au declarat, sub protecția anonimatului, că sunt indignați de decizia guvernanților. Decizia de demitere a lui Anatol Ciubotaru a fost anunțată de premierul Ion Chicu într-un briefing, fără a intra în detalii și fără a argumenta gestul său.

Anatol Ciubotaru este un specialist în cardiochirurgie foarte apreciat în domeniu. Are un CV pentru care l-ar invidia mulți medici din străinătate. În 2008, a fost distins cu medalia de aur (Coreea de Sud), cu 2 medalii de argint (Belgia şi China), medalia de bronz (Geneva) şi Crucea Cavalerului EURECA (Belgia) la saloanele internaţionale de inventică pentru crearea, împreună cu Clinica de Chirurgie Cardiotoracică, Vasculară şi Transplant a Universității de Medicina din Hanovra, Germania, a unui nou tip de valvă cardiacă, utilizarea clinică a căreia a început în premieră în anul 2002, în Republica Moldova. Din 2015 până acum, a condus Spitalul Clinic Republican. 

 

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte