Procuratura Generală a picat testul în dosarul „Bahamas”: justiția într-adevăr e cu ochii legați și se face că plouă

24 Martie 2020 12:32 1766 0 Ultima modificare 24 Martie 2020 12:34

Dincolo de problemele foarte grave cu care ne confruntăm actualmente, nu mai puțin periculoase sunt schemele de spălare de bani și finanțări ilegale a partidelor și a actorilor politici. Cel mai concludent caz este „operațiunea Bahamas”. Acțiunile noastre în cazul Bahamas culminează cu sesizarea oficială către Procuratura Generală, aceasta fiind semnată de deputații Octavian Țâcu, Lilian Carp și subsemnatul, scrie Iurie Reniță într-o postare pe rețelele de socializare.

„În opinia noastră, documentele prezentate Procuraturii Generale constituie rezonabile temeiuri juridice pentru a proceda la o investigație imparțială, obiectivă și responsabilă privind spălarea de bani și finanțarea PSRM-ului în campania prezidențială din anul 2016”.

Chiar dacă au trecut aproape patru ani de la precedentele alegeri prezidențiale, sunt sigur că cetățenii noștri își aduc foarte bine aminte cum orașul Chișinău și întreaga Republica Moldova a fost împânzită cu imaginea coloră și fericită a lui Igor Nikolaievici Dodon, suplimentată de panourile mari cu lozinci triumfaliste ale socialiștilor. Avea suficiente motive Dodon să fie îmbujorat: operațiunea "Bahamas" a decurs de minune, iar partenerul său de nădejde – Vladimir Plahotniuc - a avut grijă ca dosarul respectiv să fie conservat. Iată că după patru ani de la "operațiunea Bahamas" este absolut necesar ca Procuratura Generală să facă lumină asupra acestui caz revoltător de imixtiune externă și complicitate internă în compromiterea alegerilor prezidențiale, relevă deputatul.

„Noi nu ne-am propus să substituim structurile de anchetă și de investigații ale statului, dar mandatul pe care ni l-au acordat cetățenii noștri ne obligă să combatem schemele de finanțări ilegale ale proceselor electorale. Un stat democratic, care pretinde că împărtășește valorile, standardele și exigențele Uniunii Europene, nu poate fi edificat prin corupție, minciună și ipocrizie. Republica Moldova este profund virusata, iar cazul Bahamas ne demonstrează, o dată în plus, cât de fragilă și neconsolidată este democrația noastră”, se arată în postare.

Suntem în așteptarea unor acțiuni concrete, în strictă conformitate cu prevederile legale, din partea Procuraturii Generale și a șefului acesteia, Alexandr Stoianoglo. Suntem siguri că același lucru și-l doresc toți cetățenii Republicii Moldova, a conchis Iurie Reniță.

 

 

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte