Partidul Unității Naționale condamnă acțiunile noii-vechii coaliții de la guvernare pe timp de criză

18 Martie 2020 12:42 372 0

Octavian Țîcu, președinte al Partidului Unității Naționale, secundat de alți doi fruntași ai formațiunii, Laura Urschi și Vlad Țurcanu, au condamnat, într-un briefing susținut astăzi, acțiunile iresponsabile ale coaliției de la guvernare.

Octavian Țîcu a declarat că, pe de o parte, guvernarea nu a luat mai înainte măsurile ce se impuneau pentru stoparea răspândirii virusului de tip nou Coronavirus, deși existau semne și pericole cu mult mai înainte. PSRM a pus mai presus interesele de partid, organizând alegeri parlamentare în circumscripția Hâncești, punând în pericol sănătatea populației.

Iar pe de altă parte, prin starea de urgență, instituită pentru perioada 17 martie – 15 mai, noua-vechea guvernare încearcă să anihileze acțiunile opoziției și să-i asigure lui Igor Dodon intrarea în alegerile prezidențiale, a afirmat Octavian Țîcu.
În acest context, PUN se declară oficial în opoziție, urmând să monitorizeze și să taxeze acțiunile guvernării.

Totodată, Laura Urschi, vicepreședinte al PUN, a făcut publică o declarație a formațiunii, în care se afirmă că actuala coaliție parlamentară continuă să țină în captivitate statul. Ea a anunțat că PUN a solicitat Internaționalei Socialiste, la care este afiliat și PDM, să suspende calitatea de membru al acestei formațiuni din R. Moldova, care a intrat în cârdășie cu un acolit al Kremlinului. Iar PSD-ului din România i-a sugerat să continue izolarea actualei conduceri de la Chișinău și să susțină direct doar populația, autoritățile publice locale.

Vlad Țurcanu, vicepreședinte al PUN, a declarat la același briefing că prin instituirea situației de urgență guvernarea urmărește scopul de a îngrădi accesul altor actori politici, al opoziției, la treburile cetății.

 

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte