Pedemiștii, nemulțumiți de rezultatul negocierilor cu PSRM, dar intră la guvernare resemnați

18 Martie 2020 10:33 495 0 Ultima modificare 18 Martie 2020 11:12

Unii analiști politici au remarcat deja că ceea ce a mai rămas din Partidul Democrat condus de Pavel Filip a semnat acordul de oficializare a majorității parlamentare în postura de „frate mai mic”, obținând doar patru portofolii de ministru și unul de vicepremier, cel pentru Reintegrare. Deși și-ar fi putut adjudeca funcția de speaker sau cea de premier, fruntașii PDM s-au mulțumit cu firimiturile, s-ar putea spune.

Deputatul democrat Eugeniu Nichiforciuc este băgat la înaintare și explică precum că Partidul Democrat din Moldova nu este mulțumit de rezultatul negocierilor cu Partidul Socialiștilor din Republica Moldova privind partajarea funcțiilor în noua coaliție de guvernare creată recent, însă, în opinia sa, în urma unor exerciții de acest fel nici un politician nu ar fi mulțumit, notează IPN.

„Eu personal nu cred că veți putea găsi un politician care în urma unor negocieri poate fi mulțumit de anumite partajări. Orice negocieri prevăd anumite cedări, compromisuri, trebuie să cedezi din programul electoral pe care ți-ai propus să-l realizezi. Dacă veți întâlni politicieni care au rămas mulțumiți în urma partajărilor, să nu-i credeți”, a declarat Eugeniu Nichiforciuc la o emisiune televizată.

Deputatul PDM confirmă informațiile potrivit cărora formațiunii urmează să-i revină fie fotoliul de președinte al Parlamentului, fie cel de premier. Totuși, potrivit declarațiilor sale, una dintre cele două funcții ar urma să revină PDM–ului numai în urma alegerilor prezidențiale.

Ceea ce se bănuia de mai mult timp, este confirmat fără echivoc acum de Nichiforciuc. Referindu-se la alegerile prezidențiale, deputatul spune că PDM își dorește un candidat pentru campania din toamna acestui an, însă o decizie în acest sens va fi luată ulterior. Totodată, el recunoaște că PDM va susține candidatul PSRM în caz de necesitate.

Mai este nevoie de vreo altă dovadă că Pavel Filip a sărit sprinten din barca lui Plahotniuc în cea a lui Dodon, crezând că asta, de fapt, e nava amiral ce îl va duce la un liman liniștit? Vremea pe „marea politicii moldovenești” se anunță însă destul de agitată și nu se știe câți matrozi de sub comanda „boțmanului” Pavel de Filip vor mai ajunge sub steagul cu cei trei trandafiri copleșiți de steaua sângerie din Kremlin…

Natalia HADÂRCĂ

 

 

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte