Dodon nu își lasă fârtații fără slujbă: trei miniștri, luați la Președinție

16 Martie 2020 16:43 459 0

Mulți se gândeau, probabil, cum o să rezolve prezidentul Igor Dodon situația ministrului de Externe, Aureliu Ciocoi, contestat de societatea civilă, de combatanți, care i-au cerut demisia. Iată că acordul de guvernare semnat de PSRM cu PDM i-au oferit ocazia să iasă „onorabil” (dacă, în genere, mai există onoare la cei de la guvernare) din situația delicată.

Aureliu Ciocoi, Corneliu Popovici și Victor Gaiciuc au fost numiți consilieri prezidențiali.

„Le-am mulțumit tuturor pentru activitatea desfășurată în funcțiile de miniștri și i-am felicitat cu prilejul revenirii în echipa prezidențială. Mi-am exprimat convingerea că și pe viitor își vor depune eforturile în îndeplinirea cu succes a sarcinilor responsabile care le revin”, a scris Dodon într-o postare pe Facebook, de parcă agenția informațională de stat și televiziunile aflate la dispoziție nu i-ar fi suficiente.

Astăzi a avut loc ceremonia de depunere a jurământului de către patru miniștri noi în guvernul condus de Ion Chicu, ca urmare a creării noii coaliții de guvernare de către Partidul Socialiștilor și Partidul Democrat. Este vorba despre Cristina Lesnic, numită în funcția de vicepremier pentru reintegrare, Oleg Țulea, numit în funcția de ministru al afacerilor externe și integrării europene; Alexandru Pânzari – ministru al apărării, Igor Șarov – ministru al educației, culturii și cercetării, și Sergiu Railean – ministru al economie și infrastructurii.

 

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte