Alegerile din Hâncești: Unora le e în cot cu ce fel de pix semnează alegătorii, iar masca de protecție oferită de concurenți va fi considerată mită electorală

14 Martie 2020 11:35 403 0 Ultima modificare 14 Martie 2020 13:08

Atâta monedă s-a bătut cu alegerile pentru un mandat de deputat în circumscripția Hâncești, încât mai îți vine să crezi că legiuitorul care va fi ales aici va înclina balanța într-o parte sau alta ori va decide vectorul după care se va orienta politica externă a Republicii Moldova.

Alegerile parlamentare noi în circumscripția nr. 38, Hâncești, planificate pentru 15 martie, vor avea loc în condiții de protecție și igienizare sporită, având în vedere situația epidemiologică din țară. Președinta Consiliului electoral al circumscripției electorale Hâncești, Zinaida Dubceac, a declarat că în toate secțiile de votare vor fi soluții antiseptice, iar membrii birourilor electorale vor purta măști medicale. De asemenea, va fi dirijat fluxul de votanți în incinta secțiilor de votare.

Pixurile cu care vor semna alegătorii în listele electorale vor fi dezinfectate după fiecare alegător. Nu era mai simplu ca fiecare alegător să vină cu pixul său de acasă, așa cum a propus cineva? Sau pe pix ar fi fost scris pentru cine votează omul? La fiecare două ore, în secțiile de votare se vor dezinfecta suprafețele.

Președinta Consiliului electoral al circumscripției electorale Hâncești a mai spus că este examinată posibilitatea ca fiecare alegător, odată intrat în secția de votare, să-și dezinfecteze mâinile cu antiseptic sau să-și poată spăla mâinile.

Dacă vreunul dintre candidați la alegeri va decide, de exemplu, să împartă măști alegătorilor, Zinaida Dubceac, spune că, probabil, acest lucru va fi considerat ca mită electorală. Ca să fie evitate astfel de gânduri sau intenții, nu ar fi fost mai cu cale ca statul să furnizeze aceste măști de protecție?

Însă va trebui să fie consultată Comisia Electorală Centrală în această privință. În circumscripția nr. 38, Hâncești vor fi deschise 44 de secții de votare.

 

 

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte