Coronavirusul nu ține seama nici de statutul funcționarilor, nici de rasă, sex etc. Adunarea Generală a Judecătorilor a fost contramandată

12 Martie 2020 15:05 407 0 Ultima modificare 12 Martie 2020 15:38

Organizarea Adunării Generale a Judecătorilor în perioadă de pandemie nu este oportună și nici rezonabilă. Opinia a fost exprimată de judecătoarea Victoria Sanduța, președinta Consiliului de Administrație al Asociației Obștești „Vocea Justiției”, într-o conferință de presă la IPN. Potrivit ei, membrii CSM ar putea organiza o conferință de presă pentru a răspunde la întrebările legate de mandat.

„Adunarea Generală a Judecătorilor ar putea fi amânată pentru a da dovadă de conștiință și solidaritate socială, în contextul în care toată populația este chemată să respecte această perioadă de carantină și să evite aglomerările. Judecătorii ar trebui să fie primii care dau exemplu de respectarea regulilor de conviețuire socială și comportament responsabil asumat”, a menționat Victoria Sanduța.

Judecătoarea menționează că Adunarea Generală este așteptată pentru a discuta „problemele care au adus în impas sistemul judecătoresc și au pus în pericol statul de drept prin subjugarea justiției de către factorul politic”. Este important ca fiecare judecător să conștientizeze rolul său individual în cadrul acestei Adunări, „care este unul de stabilire a principiilor de funcționare a sistemului judecătoresc”.

Victoria Sanduța s-a referit și la ședințele de judecată, spunând că, în contextul pandemiei de coronavirus, ar fi oportun ca acestea să fie amânate. „În fiecare sală de judecată au loc câte 10-12 ședințe cu participarea a cel puțin patru persoane în sală. Dar pot fi și 10, 20 sau 50 de persoane”, a precizat judecătoarea.

Organizația Mondială a Sănătății a declarat miercuri, 11 martie, că infecția de COVID-19 a atins nivelul unei pandemii globale. În Republica Moldova sunt confirmate patru cazuri de infectare cu COVID-19.

 

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte