Andrian Candu: Nu am fost implicat în acte ilegale care ar duce la unele acuzații

12 Martie 2020 07:43 350 0

Liderul grupului parlamentar Pro Moldova Andrian Candu afirmă că procurorul general Alexandr Stoianoglo are tot dreptul să se prezinte în Parlamentul Republicii Moldova pentru a cere ridicarea imunității în cazul unor deputați care ar urma să fie anchetați. Însă, în opinia deputatului, astfel de acțiuni ar trebui să aibă loc strict în conformitate cu legea, fără motivații politice.

„Eu nu am nicio frică în privința la nicio anchetă și nicio venire a procurorului general. Consider că tot ceea ce am făcut, am făcut legal și nu există nicio implicare în acte ilegale care ar duce la unele acuzații. În același timp, am spus-o de fiecare dată că deputații nu trebuie să beneficieze de anumită protecție și imunități, toți sunt egali în fața legii. Dacă are motive, dar adevărate motive, să vină procurorul general în Parlament, să discute despre o anumită investigație în privința unui deputat, dacă nu cumva e motivat politic”, a declarat Andrian Candu în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la postul de televiziune TV8.

Totodată, liderul celor șapte deputați care au părăsit Partidul Democrat din Moldova este sigur că în prezent nu există motive pentru care Procuratura Generală ar cere ridicarea imunității pentru unul dintre ei, lucru pe care nu-l poate spune despre foștii colegi de partid.

„Am auzit și eu zvonuri și zvonuri că sunt unele anchete, că sunt unele investigații, că se vorbește despre unele cazuri penale care sunt în desfășurare, unele care au fost puse la murat, unele de pe care se mai șterge colbul și se arată cuiva. Bănuiesc că ar exista motive, dar nu ar fi corect să stăm să speculăm. Consideră că la ora actuală PDM este foarte vulnerabil și din cauza asta i-a decizii care nu țin neapărat de libera exprimare”, a adăugat Andrian Candu.

Deputatul PPPDA Alexandru Slusari anunța într-o conferință de presă care a avut loc la data de 9 martie că procurorul general Alexandr Stoianoglo ar putea merge marți,10 martie, la ședința Parlamentului, pentru a cere ridicarea imunității în privința unor deputați.

 

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte