PDM, gata să intre în gura „Ursului”. Coaliția cu PSRM le va fi fatală

05 Martie 2020 07:38 527 0

Orice alianță cu acoliții Moscovei este nocivă și distructivă pentru eventualii aliați. Lucrul aceste s-a dovedit cu vârf și îndesat în cazul Platformei ACUM. Reprezentanții acestei platforme i-au servit lui Dodon puterea pe tavă, iar apoi au fost lăsați pe dinafară. PDM se pare că nu a tras învățăminte și e pe punctul de a repeta greșeală ACUM-iștilor.

Coaliția de guvernare dintre Partidul Socialiștilor din Republica Moldova și Partidul Democrat din Moldova va duce, cel mai probabil, la dispariția celui din urmă. Potrivit fostului vicepreședinte al PDM Andrian Candu, formațiunea va pierde din identitatea europeană ceea ce va genera dispariția de pe arena politică din Moldova.

„PDM are la ora actuală unele instrumente administrative: raioanele, primarii, consilierii. PSRM se asigură în felul acesta de suportul PDM și una din condițiile coaliției este ca PDM să nu aibă candidat la prezidențiale și să-l susțină pe președintele Igor Dodon, astfel asigurându-i câștig din primul tur. Dacă PDM va proceda așa, acest partid va dispărea de pe arena politica”, a declarat Andrian Candu în cadrul unei emisiuni televizate.

În urma deciziei PDM de a începe negocierile pentru o eventuală coaliție de guvernare cu PSRM, Andrian Candu afirmă că mai mulți deputați, dar și membri de partid nu sunt de acord cu această decizie.
Întrebat cine sunt persoanele din PDM care-și doresc o coaliție cu PSRM, Andrian Candu și-a plasat foștii colegi în câteva categorii.

PSRM și PDM au anunțat despre inițierea discuțiilor privind constituirea coaliției de guvernare.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte