Emisiunile “Forum” și “Puncte de Reflecții” sunt sprijinite financiar de:
Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului- Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova.

VIDEO // Veteranii de război au fost la guvern pentru a discuta revendicările. Află ce le-a promis premierul Chicu

03 Martie 2020 08:22 502 0 Ultima modificare 03 Martie 2020 08:25

Protestul la care au participat veteranii războiului de pe Nistru s-a încheiat ieri seara, în jurul orei 20.00. Aceștia au reușit să vorbească și cu premierul Chicu, căruia i-au înaintat revendicările lor.
S-a convenit ca să fie creat un departament pentru veterani care s-ar regăsi în subordinea Guvernului. În viitorul apropiat urmează să fie organizată Adunarea Generală a Veteranilor pentru a alege persoanele care vor reprezenta veteranii în organul executiv.

Veteranii au avut mai multe revendicări, precum: acordarea poliței de asigurare gratuit tuturor participanților la război, tratament la stațiuni etc. Primul ministru le-a dat asigurări că totul se va rezolva. Protestatarii au cerut și demisia ministrului de externe, Aureliu Ciocoi. Ion Chicu i-a ținut parte acestuia spunând că Ciocoi și-a cerut scuze.
Azi urmează să aibă loc încă o întâlnire a premierului cu veteranii. Aceștia au protestat în Piața Marii Adunări Naționale luni, începând cu ora 09.00, nemulțumiți de atitudinea autorităților față de ei.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte