Emisiunile “Forum” și “Puncte de Reflecții” sunt sprijinite financiar de:

Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului- Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova.

”Iarba verde de acasă”, ”Descoperim destine”, ”Întâlniri cu prietenii”

10 ANI DE PARTENERIAT STRATEGIC

 

VIDEO - LIVE \\\ 2 martie: Ziua Comemorării Eroilor căzuți în războiul de la Nistru. Protest al veteranilor în centrul capitalei

02 Martie 2020 06:25 3463 0 Ultima modificare 02 Martie 2020 14:16

2 Martie este Ziua Comemorării Eroilor căzuți pe câmpul de luptă pentru integritatea teritorială și independența Republicii Moldova. „Găsim un moment pentru o rugăciune, o lumânare, o floare, un minut de reculegere, la biserică, monumente sau morminte să-i pomenim. Nu uităm pe cei peste 300 Eroi ai Neamului”.

Consiliul Național al Veteranilor de Război, constituit la 8 februarie, invită cetățenii și veteranii să participe luni, 2 martie, începând cu ora 09.00, la un protest în contextul Zilei Memoriei, în Piața Marii Adunări Naționale. În cadrul acțiunii aceștia vor cere autorităților să instituie Ziua recunoștinței veteranilor de război, care să fie marcată tot pe 2 martie.

Ziua de 2 martie este numită Ziua Memoriei, ziua în care sunt comemorați ostașii căzuți în conflictul armat din 1992 pentru apărarea integrității și independenței Republicii Moldova. În acțiunile de luptă circa 300 de combatanți și peste 400 de civili și-au pierdut viața, iar câteva sute de oameni au fost răniți. Acordul de încetare a focului a fost semnat la 21 iulie 1992 de către Republica Moldova și Federația Rusă.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte