CEC îndeamnă alegătorii din Hâncești să verifice corectitudinea întocmirii listelor electorale

24 Februarie 2020 09:41 232 0 Ultima modificare 24 Februarie 2020 09:47

Comisia Electorală Centrală informează că listele electorale pentru alegerile parlamentare noi din circumscripția electorală uninominală nr. 38, mun. Hâncești au fost transmise birourilor electorale ale secțiilor de votare.

În baza informației din Registrul de Stat al Alegătorilor, lista electorală de bază include toţi cetăţenii cu drept de vot care domiciliază ori îşi au reşedinţa pe teritoriul unei secţii de votare. Pentru cele 44 de secții de votare constituite, numărul de alegatori cu drept de vot incluși în liste este de 61.571.

Potrivit legislaţiei electorale, alegătorul se poate adresa la biroul electoral al secției de votare, ce corespunde domiciliului sau reședinței sale, pentru a solicita, în baza documentelor doveditoare, includerea sau excluderea din listă, corectarea erorilor comise la înscrierea datelor despre sine ori despre alţi alegători.

CEC reamintește că până pe data de 14 martie, inclusiv, alegătorii pot verifica corectitudinea întocmirii listelor electorale atât în localurile secţiilor de votare, cât şi online, accesând pagina web oficială a Comisiei www.cec.md sau pe paginawww.verifica.cec.md.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte