Octavian Țîcu: Politica externă echilibrată a lui Dodon s-a transformat în politica toiletei

17 Februarie 2020 13:48 281 0 Ultima modificare 17 Februarie 2020 13:50

Președintele Partidului Unității Naționale, Octavian Țîcu, susține că tot ce a făcut Igor Dodon la Conferința pentru Securitate de la Munchen a fost să pledeze și să susțină interesele Federației Ruse transformând așa-zisa politică echilibrată în „politica toiletei”.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, deputatul scrie că Dodon „după ce s-a strofolit la ambasadorii occidentali de pe la noi, nu a ezitat să fugărească iarăși liderii mondiali pe culoarele din zona toiletelor pentru a-și face poze”.

„Politica externă, zisă echilibrată, a lui Dodon s-a transformat de fapt în politica toiletei. O adevărată diplomație a toilietei.

Nu știu cine și de ce l-a invitat pe Dodon la Conferința pentru Securitate de la Munchen dar s-a vazut, fără prea mare efort, că Igor Dodon a jucat din nou rolul de vasal al Rusiei. Tot ce a facut Dodon la Munchen a fost să pledeze și să susțină poziția Federației Ruse”, afirmă Țîcu.

Liderul PUN a întrebat deputații PSRM și PDM dacă nu le este rușine să susțină un astfel de personaj „care se târăște pe lângă ușile toiletelor pentru o poză”. Amintim că săptămâna trecută Igor Dodon a participat la Conferința de Securitate de la Munchen.

Acesta a fost criticat pentru multitudinea de poze făcute pe culoarele unor evenimente de talie mondială la care participă.

Așa s-a întâmplat și în cadrul Conferinței pentru Securitate de la Munchen, de unde Igor Dodon s-a împărțit cu poze alături de Secretarul de Stat al SUA, Mike Pompeo, cu care ar fi discutat despre „fugarul din Moldova, Vladimir Plahotniuc”, dar și cu președintele Franței, Emmanuel Macron, pe care l-ar fi invitat să „întreprindă o vizită oficială în Moldova”.

Sursa: deschide.md

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte