PUN, PLDM, PAS și PPPDA în discuții cu Mișcarea Unirea despre viitoarele alegeri

17 Februarie 2020 11:34 295 0 Ultima modificare 17 Februarie 2020 11:37

Partidul Liberal Democrat este deschis pentru consolidarea forțelor de dreapta pentru a face posibilă realizarea dezideratului pro-european și pro-unionist.

Declarația aparține liderului PLDM, Tudor Deliu. Politicianul susține că deja a avut o întrevedere cu reprezentanții Mișcării Politice Unirea pentru o bună colaborare a partidelor de dreapta.

Totodată, întâlniri cu Mișcarea Unirea urmează să aibă și Partidul Acțiune și Solidaritate, Partidul Platforma Demnitate și Adevăr și Partidul Unității Naționale pentru a discuta despre perspectivele următoarelor scrutine electorale, transmite IPN.

Tudor Deliu spune că recent a avut o întâlnire cu reprezentanții Mișcării Unirea la care s-a discutat despre viitoarele acțiuni și s-a convenit despre necesitatea unui dialog permanent în ceea ce privește unificarea forțelor unioniste.

De asemenea, în cadrul acestei întâlniri s-a convenit că în viitorul apropiat va fi formată o platformă de dialog pentru a discuta problemele care trebuie să unească partidele de pe dreapta.

„PLDM rămâne deschis pentru consolidarea forțelor pro-europene și pro-unioniste pentru a încerca de a realiza acele obiective pe care ni le-am trasat noi împreună încă în anul 2009, mă refer la vectorul european”, a afirmat politicianul în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la postul TVR Moldova.

Președintele Uniunii Salvați Basarabia, Valeriu Munteanu, a menționat că în cadrul întrevederii PLDM cu Mișcarea Unirea s-a discutat despre perspectivele de integrare a Partidului Liberal Democrat în cadrul mișcării.

„Ne-ar plăcea ca acest lucru să se întâmple cât mai repede pentru ca să cristalizăm în mentalul colectiv o perspectivă unionistă mai puternică”, a notat politicianul. Potrivit lui, urmează să aibă loc întâlniri și cu PAS, PPPDA și PUN care au confirmat interesul.

„După ce colegii vor discuta pe bilateral să putem discuta toți împreună la aceeași masă ca să vedem care sunt instrumentele, dialogul pentru ca să facilităm cumva anul electoral 2020”, a explicat liderul USB.

Deputatul PAS Mihai Popșoi a declarat că formațiunea sa a demonstrat deschidere pentru această inițiativă.

Parlamentarul spune că pentru formațiune este foarte important ca votul unionist să ajungă în legislativ, în caz contrar, acesta ar fi cel mai frumos cadou pentru partidele de stânga, care ar putea obține mandate suplimentare în urma distribuirii fotoliilor de deputat după alegeri.

„De aceea, este în interesul nostru de partid ca partenerii noștri de pe dreapta pro-europeană, dreapta unionistă să se consolideze și să vină cu o agendă și cu o echipă puternică astfel încât la alegerile parlamentare, oricând ar fi ele, să aibă o reprezentanță în Parlament puternică, principială, astfel încât să dea bătălia împotriva stângii rusești împreună cu noi”, a afirmat Mihai Popșoi.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte