Alegerile locale dintr-o localitate din Fălești au fost anulate de o instanță de apel

13 Februarie 2020 18:04 168 0 Ultima modificare 13 Februarie 2020 18:06

Legalitatea turului doi al alegerilor pentru funcția de primar al satului Călinești, raionul Fălești, a fost infirmată astăzi printr-o decizie a Curții de Apel Bălți.

Instanța de apel a casat decizia instanței de fond din 17 decembrie 2019, prin care a fost confirmată legalitatea alegerilor și validat mandatul primarului ales la 3 noiembrie.

Rezultatele alegerilor din Călinești au fost contestate de către candidatul Partidului Acțiune și Solidaritate la funcția de primar, Eduard Curtescu.

Acesta a invocat multiple fraude electorale comise în turul doi de către contracandidata sa, care a si fost declarată învingătoare, Svetlana Pădure, din partea Partidului Democrat.

Solicitat de IPN, Ion Mazur, avocatul lui Eduard Curtescu, a spus că la 17 decembrie prima instanță a respins contestația clientului său, declarând rezultatele turului doi corecte, inclusiv validarea mandatului de primar.

Eduard Curtescu a contestat hotărârea la Curtea de Apel Bălți, care la 15 ianuarie a casat decizia primei instanțe, dar nu s-a expus expres asupra legalității alegerilor și validării mandatului de primar.

Astfel, printr-o contestație depusă, Curtea de Apel Bălți a infirmat astăzi legalitatea alegerilor și validarea mandatului.

Decizia de astăzi a Curții de Apel Bălți a fost contestată imediat la Curtea Supremă de Justiție, de către Svetlana Pădure.

Contactată de IPN, aceasta a menționat că este un caz unic în țară. Motivele invocate sunt lipsite de probe, bazate pe declarațiile unor martori afiliați contracandidatului său. O decizie finală ar urma să fie luată peste 10 zile.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte