PUN nu consideră necesară semnarea unui pact de neagresiune, dar este deschis spre colaborare

13 Februarie 2020 13:07 174 0 Ultima modificare 13 Februarie 2020 13:16

Partidul Unității Naționale a luat act de propunerea Partidului Acțiune și Solidaritate privind semnarea unui pact de neagresiune între forțele pro-europene și unioniste și salută disponibilitatea acestei formațiuni spre colaborare, anunță un comunicat al formațiunii.

Partidul Unității Naționale susține că a avertizat de-a lungul timpului asupra pericolului capturării statului de către Igor Dodon, al federalizării Republicii Moldova și mai ales a pericolului deturnării vectorului de politică externă de către PSRM și Igor Dodon și apreciază determinarea PAS de a combate aceste riscuri și amenințări.

Totodată, partidul consideră că nici PAS, nici PPDA, nici alte partide unioniste nu-i sunt adversari și consideră că o colaborare postelectorală între acestre formațiuni este una firească.

Totuși, PUN nu consideră necesară semnarea unui pact de neagresiune deoarece cu toții sunt actori politici raționali și cu toții își doresc binele Republicii Moldova.

Partidul se declară deschis pentru participarea la acțiuni comune care vizează promovarea și protejarea identității naționale românești în Republica Moldova, promovarea valorilor europene și euro-atlantice, a luptei anticorupție, precum și a altor acțiuni care să ducă la asigurarea prosperității și securității cetățenilor Republicii Moldova.

Partidul Unității Naționale se va axa pe o campanie electorală corectă, cu dezbateri pe proiecte și programe, fără atacuri la persoană, dar pornind de la regula concurenței electorale oneste, în interesul alegătorilor.

Formațiunea consideră necesară o mobilizare exemplară în favoarea candidatului unionist sau pro-europen ce va accede în turul doi, mobilizare care să prevină obținerea unui al doilea mandat de către Igor Dodon.

Amintim că, Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) și Partidul Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA) discută semnarea unui pact de neagresiune între partidele de dreapta, împotriva lui Igor Dodon, pentru ca acesta să nu captureze toate insituțiile statului.

Potrivit șefului fracțiunii parlamentare a PAS, Igor Grosu, subiectul a fost discutat ieri, 11 februarie, în cadrul unei întrevederi dintre lideriii celor două partide, Maia Sandu și Andrei Năstase. În lista partidelor pentru semnarea pactului se regăsește și PUN. 

Sursa: deschide.md

LA ACELAȘI SUBIECT:

DOC // De la bloc la pact! PAS și PPDA discută semnarea unui pact de neagresiune între partidele de dreapta

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte