Filat îi răspunde Maiei Sandu la întrebarea „unde-s banii?”

13 Februarie 2020 12:47 341 0 Ultima modificare 13 Februarie 2020 12:49
 „Înainte de a vorbi, Maia Sandu ar trebui să se informeze”. Este reacția ex-premierului și liderului PLDM, Vlad Filat, la întrebarea care i-a fost adresată de fosta sa colegă de Guvern, președinta PAS: „unde sunt banii din frauda bancară?”.

„Mă amuză metalul acesta pe care Maia Sandu, în activitatea sa de politician, încearcă să și-l pună în voce. Nu regret că am promovat-o în politică, dar am așteptat și alte lucruri să le facă, inclusiv în calitate de premier.

Capacitatea unui politician nu este doar în a veni la guvernare, ci și să guverneze”, a declarat Filat.

Fostul premier mai spune că instanța i-a confiscat mai multe bunuri, a căror valoare ar depăși suma care i-ar fi fost atribuită.

„Înainte de a vorbi, Maia Sandu ar trebui să se informeze. Dacă se documenta, ar fi știut că în sentința mea de condamnare nu este stabilit prejudiciul.

Mie mi-au fost confiscate bunurile dobândite încă din 1994 până în 1999. Bunurile confiscate ca valoare depășesc cu mult această sumă imputată mie.

Iar Maia Sandu dacă ar înțelege aceste lucruri, ar ști că nu mi le poate pune mie în sarcină”, a mai precizat acesta.

Amintim că Vlad Filat a fost eliberat din pușcărie acum două luni, în baza unei încheieri a instanței de judecată.

În data de 1 august, pedeapsa ex-premierului, condamnat la 9 ani de închisoare, a fost redusă cu 685 de zile, adică cu aproximativ 1 an și nouă luni după ce cererea apărării sale a fost admisă la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana. 

Judecătorul de instrucție Constantin Damaschin a fost cel care a examinat cererea și s-a pronunțat în acest sens.

La baza încheierii, ar fi stat hotărârea CEDO privind condițiile de detenție. În acest an, ex-premierul a împlinit în luna octombrie exact 4 ani de când a fost încarcerat.

Sursa: deschide.md

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte