DOC // De la bloc la pact! PAS și PPDA discută semnarea unui pact de neagresiune între partidele de dreapta

12 Februarie 2020 17:16 196 0 Ultima modificare 12 Februarie 2020 13:58
DOC // De la bloc la pact! PAS și PPDA discută semnarea unui pact de neagresiune între partidele de dreapta Foto: simbol / deschide.md

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) și Partidul Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA) discută semnarea unui pact de neagresiune între partidele de dreapta, împotriva lui Igor Dodon, pentru ca acesta să nu captureze toate insituțiile statului.

Potrivit șefului fracțiunii parlamentare a PAS, Igor Grosu, subiectul a fost discutat ieri, 11 februarie, în cadrul unei întrevederi dintre lideriii celor două partide, Maia Sandu și Andrei Năstase. 

„Discutăm un pact de neagresiune pentru partidele de dreapta, care, în linii mari, pornește de la faptul că avem o situație în care Igor Dodon începe să aplice deja modelul Plahotniuc și tot mai mult și mai mult capturează instituțiile statului.

În situația asta partidele de dreapta trebuie să evite atacurile reciproce și să-și canalizeze eforturile pentru a-l impiedica pe Igor Dodon în așa numita „operă” a lui de a pune mâna pe toate instituțiile statului”, a declarat Igor Grosu pentru DESCHIDE.MD. 

Deputatul PAS mai spune că în cadrul întâlnirii celor doi lideri, care a fost una obișnuită, convenită de ambele părți, s-a mai discutat despre situația politică actuală și coordonarea activităților dintre partide. 

Potrivit pactului, părțile se vor abține de la critici sau atacuri reciproce în spațiul public la adresa partidelor ori a reprezentanților/exponenților partidelor semnatare ale prezentului Pact, vor întreprinde toate măsurile necesare pentru a asigura abținerea de la critici sau atacuri reciproce în spațiul public la adresa partidelor ori a reprezentanților/exponenților partidelor semnatare ale prezentului Pact în rândul propriilor membri, susținători, simpatizanți sau votanți. Părțile conștientizează că nerespectarea prevederilor prezentului Pact pot crește șansele lui Igor Dodon de a obține un nou mandat de președinte și vor fi interpretate de facto ca o înțelegere cu Igor Dodon de a submina din interior şansele forţelor pro-europene de a câştiga scrutinul prezidenţial.

Pactul este semnat de liderii Partidului Acțiune și Solidaritate, Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, ai Blocului ”UNIREA”, Partidului Unității Naționale și Partidului Liberal Democrat din Moldova. Lista este deschisă pentru a fi semnată și de liderii altor partide proeuropene și democratice.

 

Sursa: deschide.md

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte