Prim-vicepreședintele Partidului Unității Naționale, Vlad Țurcanu, a depus astăzi actele pentru înregistrarea grupului de inițiativă în vederea colectării semnăturilor pentru înregistrarea în calitate de candidat la funcția de deputat în circumscripția uninominală nr.38 (Hîncești). Astfel, reprezentantul PUN este cel de-al patrulea potențial concurent în cadrul alegerilor parlamentare noi din 15 martie.

Am depus astăzi actele la Consiliul electoral al circumscripției electorale uninominale nr. 38 Hîncesti pentru înregistrarea Grupului de inițiativă care va colecta semnături pentru înregistrarea mea in calitate de candidat la functia de deputat în Parlamentul Republicii Moldova”, a anunțat Vlad Țurcanu pe rețele sociale.

De precizat că anterior Consiliul electoral al circumscripției Hîncești a eliberat listele de subscripție pentru socialistul Ștefan Gațcan, democratul Ion Mereuță și reprezentantul Partidului „ȘOR”, Vitalie Balinschi.

Totodată, menționăm că anterior PAS a decis s-o înainteze pe ex-ministrul justiției, Olesea Stamate, la funcția de deputat în circumscripția respectivă, iar Platforma DA – pe Mihai Druță.

Amintim că CEC a stabilit pentru data de 15 martie desfășurarea alegerilor parlamentare noi în Hâncești, după ce deputatul democrat Alexandru Botnari a renunțat la mandatul câștigat în această circumscripție, în favoarea celui de primar al municipiului Hîncești obținut în urma turului doi al alegerilor locale din 3 noiembrie.

Sursa: deschide.md