Igor Dodon ar putea câștiga un nou mandat de șef al statului, dacă la alegerile prezidențiale din această toamnă va fi propus un candidat apartinic din partea Blocului ACUM. Opinia apaține expertului de la Institutul pentru Inițiative Strategice (IPIS), ex-consilierul Maiei Sandu, Vladimir Kulminski.

„Asta va fi pur și simplu o greșeală strategică…Eu cred că aici de fapt apele se vor liniști și toată lumea se va așeza la masa de negocieri. În opinia mea va fi ales un candidat care are cele mai mari șanse de a câștiga aceste alegeri prezidențiale. Dodon acuma este foarte puternic, el are acces la toate televiziunile, controleaza foarte multe, face totul mai deștept decât Plahotniuc (...) Dacă va fi nominalizat un candidat apolitic din partea blocului ACUM, Dodon va câștiga alegerile prezidențiale, iar asta va fi o greșeala”, a spus Vladimir Kulminski, în cadrul unei emisiuni de la postul TV8.

Ieri, președintele Platformei Demnitate și Adevăr (PPDA), Andrei Năstase, a declarat că partidele proeuropene și democratice trebuie să înainteze un candidat comun la alegerile prezidențiale din toamna acestui an, care să fie apartinic.

Tot ieri, deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, a declarat că „la alegerile prezidențiale, PAS va sprijini un candidat integru, luptător cu corupția și creditat cu cele mai mari şanse de cetățenii țării pentru a-l învinge pe Dodon”.

Sursa: deschide.md