Eminescu a avut o premoniție privind Marea Unire

15 Ianuarie 2020 11:02 275 0 Ultima modificare 15 Ianuarie 2020 11:06

Pe 15 ianuarie, este consemnată Ziua de naștere a lui Mihai Eminescu, dar și Ziua Națională a Culturii, o dată simbolică și plină de încărcătură emoțională. Despre Eminescu, „ultimul romantic al Europei”, despre cultură, în general, am discutat cu Ana Guțu, doctor în filologie romanică, vicepreședinte al Partidului Unității Naționale, în cadrul emisiunii „Puncte de reflecție” la postul de radio Vocea Basarabiei.

Eminescu, în creația sa, a spus multe adevăruri, cu durere, despre Basarabia, despre Rusia și rolul ei nefast în istoria românilor.

„Eminescu chiar a simțit, a avut o premoniție privind Marea Unire, când a scris despre Ardeal, despre românii aflați sub imperiul austro-ungar”, a menționat Ana Guțu. Invitata a vorbit, de asemenea, despre rolul lui Micle în opera lui Eminescu, despre valoarea poetului în spațiul francofon, dar și despre faptul că multe capodopere ale „poetului nepereche” au fost zămislite din suferință. Interviul integral poate fi ascultat pe site-ul voceabasarabiei.md

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte