Deputații revin în două zile la muncă

15 Ianuarie 2020 10:35 177 0 Ultima modificare 15 Ianuarie 2020 10:39

Deputații revin la muncă, începând cu data de 17 ianuarie, conform dispoziției președintelui Parlamentului. Primele ședințe plenare urmează să aibă loc în perioada 6-7 februarie, transmite IPN.

După întrevederea cu șeful statului și premierul, președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a declarat pentru presă că secretariatul legislativului este la muncă, iar Parlamentul este funcțional. Deputații vor reveni la activitatea sa în două zile. Totodată, urmează să fie pregătită agenda pentru primele ședințe plenare, iar prioritățile vor fi stabilite de către Biroul Permanent al Parlamentului.

„Prioritar pentru Parlament va fi monitorizarea de către comisiile permanente a celor legi, care au fost adoptate, în special, la sfârșitul lunii decembrie, inclusiv cele sociale, economice. Trebuie să monitorizăm implementarea lor și lucrul acesta va fi făcut public, inclusiv în cadrul comisiilor parlamentare”, a notat șefa legislativului.

Deputații s-au convocat ultima ședință plenară a sesiunii de toamnă 2019 pe 20 decembrie. Potrivit Regulamentului, Parlamentul se întrunește în două sesiuni ordinare pe an. Sesiunea de primăvară începe în luna februarie și nu poate depăși sfârșitul lunii iulie. Sesiunea de toamnă începe în luna septembrie și nu poate depăși sfârșitul lunii decembrie.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte