Declarația fostului premier Vlad Filat, după ce a fost eliberat din detenție.

03 Decembrie 2019 18:52 695 0 Ultima modificare 03 Decembrie 2019 18:58

Contactat de Ziarul de Gardă, fostul premier Vladimir Filat a spus ce va face imediat ce a fost eliberat din detenție, înainte de termen. Fiind la libertate, Filat a declarat că în aceste momente merge să-și viziteze părinții pe care nu i-a văzut de mult timp.

Fostul premier ne-a mai spus că cel puțin astăzi nu va participa la nicio emisiune și nu va face niciun comentariu la acest subiect. 

„Vă rog să înțelegeți, sunt într-o stare… Acum mă duc acasă, acum mă duc să-mi vizitez părinții, vreau să petrec timpul cu ei. Astăzi sigur nu voi participa la nici o emisiune sau televiziune. Încercați să înțelegeți. Ulterior o să revin cu alte comentarii. Vă mulțumesc”, a comunicat Vlad Filat pentru Ziarul de Gardă.

„Există o încheiere a instanței de judecată Chișinău în privința lui Vladimir Filat și noi suntem obligați să o punem în executare. V. Filat a fost eliberat”, a comentat Oleg Pantea, purtătorul de cuvânt al Administrației Naționale a Penitenciarelor.

Vladimir Filat a fost încarcerat la 15 octombrie 2015. El a stat în penitenciar timp de 4 ani și o lună. Acesta a fost condamnat de instanțele de judecată din R. Moldova la nouă ani de închisoare cu executare, fiind găsit vinovat de corupere pasivă și trafic de influență. Acesta a ajuns după gratii în urma unui denunț depus de Ilan Șor.

Pe rolul Judecătoriei Chișinău se află al doilea dosar penal pe numele lui Vlad Filat. Ex-premierul este acuzat în acest caz de spălare de bani în proporții deosebit de mari. Fostul premier pledează nevinovat.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte