Lilia Bolocan încearcă să revină la șefia Agenției de Stat pentru Proprietatea Intelectuală?

02 Decembrie 2019 11:41 490 0

Ex-directoarea Agenției de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI), Lilia Bolocan, încearcă să revină în funcție, după ce a fost eliberată din funcție la sfârșitul lunii iulie curent, din cauza unui scandal legat de conflictul de interese pe care l-a avut, în perioada cât a exercitat această funcție, prin angajarea a trei rude în cadrul instituției.

Potrivit surselor Realitatea.md, fosta directoare a AGEPI a fost săptămâna trecută la Guvern, unde încearcă să obțină suport și susținere de la actuala guvernare pentru a reveni în funcția deținută anterior.

Amintim că, Lilia Bolocan a ajuns în vizorul Autorității Naționale de Integritate, după ce presa a scris că aceasta și-a angajat în cadrul AGEPI, două surori și un cumnat în cadrul instituției, fapt ce contravine legislației și a dus la crearea unui conflict de interese.

Un alt subiect de scandal și care a stârnit nemulțumirea cetățenilor este faptul că aceasta primea un salariu mediu lunar de 80 de mii de lei, ceea ce ar însemna peste 4.000 de euro lunar. Mai mult, surorile a Liliei Bolocan erau salarizate cu peste 27 mii lei și respectiv 22 mii lei, iar cumnatul -recepționist avea un salariu mediu de 17 mii lei lunar.

De asemenea, în martie 2019, peste 120 de autori și interpreți din Republica Moldova au solicitat Guvernului și conducerii țării eliberarea Liliei Bolocan din funcția de director general al AGEPI, din cauza faptelor contradictorii, îndreptate împotriva drepturilor și intereselor autorilor și interpreților din Republica Moldova, inclusiv lezarea drepturilor constituționale ale titularilor de drepturi de autor și conexe.

Sursa: realitatea.md

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte