Prim-ministrul Ion Chicu, primarului general Ion Ceban: "Împreună vom găsi soluții la problemele oamenilor"

18 Noiembrie 2019 17:53 803 0 Ultima modificare 18 Noiembrie 2019 17:54

Prim-ministrul Ion Chicu a avut o întrevedere la Guvern cu primarul general Ion Ceban, care de curând a preluat administrarea primăriei municipiului Chișinău. Șeful Executivului l-a felicitat cu victoria în campanie și i-a urat succes.

În cadrul ședinței au fost discutate un șir de probleme de ordin intern și extern, printre care: problema asigurării cu gaze naturale, pregătirea de sezonul rece, ordinea publică și altele. „Asigurarea ordinii publice prezintă un interes sporit pentru noi. În plan general, obiectivul de bază este creșterea bunăstării, siguranței și calității vieții cetățenilor”, a declarat prim-ministrul.  

Ion Chicu a dat asigurări că Guvernul va susține intenția de implementare a proiectelor sociale în interesul cetățenilor, subliniind importanța menținerii unei cooperări reciproc avantajoase cu autoritățile Primăriei. De asemenea, Premierul s-a referit și la realizarea unui plan de acțiuni pentru perioada rece a anului.

În continuare, primarul general al capitalei, Ion Ceban i-a mulțumit șefului Cabinetului de miniștri pentru susținere și interesul sporit de a îmbunătăți dialogul între instituțiile statului.

Tot în cadrul întrevederii, Primarul de Chișinău a vorbit despre subiectele care se află în lista de priorități ale actualei conduceri a Chișinăului, precum:  Construcția centurii orașului Chișinău; Intensificarea colaborării cu structurile Ministerului Afacerilor Interne și Inspectoratul General de Patrulare privind soluționarea problemei construcțiilor ilegale, dar și asigurarea ordinii publice; Reabilitarea drumurilor intercartier; Identificarea unui teren pentru reamplasarea Gării auto centrale la periferia orașului; Întreprinderea unor acțiuni concrete de pregătire pentru perioada rece a anului, dar și organizarea sărbătorilor de iarnă.                                                                                                               

În final, Prim-ministrul l-a asigurat pe primarul general despre intenția Guvernului de a susține eforturile primăriei Chișinău menite să contribuie la îmbunătățirea condițiilor de viață și asigurarea bunăstării municipiului.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte