Vocea Basarabiei, semnatar al Memorandumului Media-Padel pentru susținerea padelului moldovenesc

05 Noiembrie 2019 13:38 638 0 Ultima modificare 05 Noiembrie 2019 13:45

Suntem onorați să semnăm "Memorandumul Media-Padel" de susținere a cluburilor sportive în vederea fondării Federației de Padel din Republica Moldova.

Astfel, Vocea Basarabiei, alături de alte instituții și proiecte media vor rămâne la baza istorică a acestui fenomen Sportiv nou în Republica Moldova.

Padelul este o disciplină sportivă recunoscută la nivel mondial, practicată de milioane de persoane în întreaga lume. Padelul este în vogă în ultimii cinci ani în Europa de vest și America latină, apropiindu-se cu pași grăbiți de popularitatea tenisului. Marile companii media europene și producătorii renumiți de echipamente sportive au adoptat în propriile strategii includerea acestui sport, care se bucură de milioane de practicanți în întrega lume, generând un mod sănătos de viață în rândul persoanelor de orice gen, dar și cantități impresionante de profit financiar în urma amenajării de terenuri și organizarea competițiilor. După o creștere spectaculoasă în Argentina în anii 90, noul secol a adus o creștere a popularității și în Spania, unde în 2014 a depășit tenisul ca număr de jucători activi. Creșterea spectaculoasă a padelului se reflectă și în popularitatea World Padel Tour

Padelul are avantajul întrunirii într-un singur joc ușor a celor mai cunoscute caracteristici ale celorlalte sporturi cu racheta, tenis, badminton sau squash. Se joacă pe un teren înconjurat de pereți, precum squashul, dar are reguli și minge de tenis. Racheta de padel, denumită „pala” , se caracterizează prin lejeritatea și manevrabilitatea unei palete pentru ping-pong. Terenul de padel, mai scurt decât cel de tenis, favorizează schimburile reciproce dintre oponenți. Intensitatea jocului este astfel garantată! Față de alte sporturi, chiar și față de sporturile cu rachetă, padelul aduce practicanților o serie de avantaje pe care le vei simți încă de la prima lecție.

Padelul este prezent în 19 ţări de pe bătrânul continent, având o prezenţă puternică în Spania, Franţa, Italia, Belgia, Marea Britanie şi Austria. În acest sens, Spania are rolul cel mai important, fiind promotor al padelului în Europa. Tot în Spania își are centrul și „World Padel Tour”, circuitul profesional de padel, cu importanță la nivel mondial, ce reunește cei mai buni jucători ai planetei. În ciuda faptului că este un sport relativ nou şi care are începuturi elitiste, padelul a devenit unul dintre sporturile cu rachetă cele mai iubite din Spania și cu o mare priză la public în întreaga Europa. Uşurinţa şi divertismentul sunt secretele succesului acestui sport.

Relatarea video a spectacolului oferit de acest sport:
(https://www.youtube.com/watch?v=_zkB-rRG_mM )

În noiembrie 2018, președintele Federației Internaționale de Padel, Luigi Carraro, a avut o întâlnire cu Președintele Comitietului Internațional Olimpic, Thomas Bach. Familia olimpică a asigurat susținerea totală a desvoltării padelului în întreaga lume. (Vedeți aici întâlnirea dintre președintele FIP și cel al CIO. http://www.padelfip.com/…/the-olympic-family-welcomes-our-…/)
 
 
 
 
 

 

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte