POLITICA PAȘILOR MICI, PĂGUBOASĂ // VIDEO

10 Octombrie 2019 16:07 258 0 Ultima modificare 10 Octombrie 2019 16:13

Relațiile Chișinăului cu Tiraspolul pot fi calificate ca o cedare enormă a autorităților constituționale în fața separatiștilor. Începând cu legiferarea actelor de studii și terminând cu numerele de înmatriculare special create pentru stânga Nistrului, toate acestea indică asupra faptului că, de fapt, în câștig este Rusia și nu Republica Moldova. Aceste opinii au fost exprimate în cadrul emisiunii „Forum” de la postul de televiziune Vocea Basarabiei.

Parlamentarul susține că în înțelegerea tehnică pe care au semnat-o blocul ACUM și Partidul Socialiștilor era stipulat clar că subiectele sensibile cum ar fi reglementarea transnistreană nu vor fi abordate niciodată, deoarece nu fac obiectul de acțiune a acestei majorități parlamentare. Potrivit deputatului, era clar de la bun început că PSRM și președintele Igor Dodon nu vor respecta aceste prevederi.

Editorialistul Nicolae Negru consideră că prin această politică a „pașilor mici”, pe care o implementează guvernarea în raport cu regiunea transnistreană, autoritățile le fac un stat „separatiștilor”.

Tema emisiuni Forum a fost sugerată de negocierile de la Bratislava în formatul 5+2 privind reglementarea transnistreană care se desfășoară în data de 9-10 septembrie și la care participă Vasile Șova, vicepremier pentru Reintegrare.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte