CER EXCLUDEREA LUI CEBAN DIN ALEGERI

07 Octombrie 2019 18:12 286 0

Partidul Socialiștilor este finanțat ilegal din Federația Rusă, acesta fiind și motivul pentru care formațiunea evită să-și declare cheltuielile reale din campania electorală. Acuzațiile vin din partea președintelui Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă. Într-o conferință de presă, acesta a declarat că Ion Ceban, candidatul PSRM pentru primăria Chișinău, a evitat să menționeze toți banii pe care i-a plătit pentru instalarea panourilor electorale din capitală.

Astfel, Chirtoacă a anunțat că a depus contestații la Consiliul Electoral de Circumscripție Chișinău, dar și la CEC, prin care a cerut ca Ion Ceban să fie sancționat pentru folosirea fondurilor financiare nedeclarate prin excluderea sa din cursă.
Încălcările indicate de candidatul PL au fost constatate și de președintele Partidului Uniunea Salvați Basarabia, Valeriu Munteanu. Și el pretendent la primăria Chișinău.

Ion Ceban a venit cu o reacție la acuzațiile contracandidaților săi. Acesta susține că nu a indicat toate cheltuielile întrucât acest lucru s-ar face treptat.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte