INFORMAȚIA MOMENTULUI // Octavian Țîcu va candida pentru funcția de Primar General al Chișinăului

18 Septembrie 2019 16:12 1152 0 Ultima modificare 18 Septembrie 2019 16:58

Deputatul Blocului ACUM, Octavian Țîcu, părăsește fracțiunea parlamentară a Platformei Demnitate și Adevăr. Anunțul a fost făcut în cadrul unui briefing de presă. Totuși, acesta a precizat că va rămâne, deocamdată, deputat independent în cadrul Blocului.

 În același context, Octavian Țîcu a criticat numirile în funcții făcute de noua alianță de guvernare și și-a acuzat colegii de cârdășie cu socialiștii. Parlamentarul mai spune că decizia sa de a părăsi formațiunea este dictată de noul acord de colaborare semnat de Blocul ACUM și PSRM.

”Îl consider o eroare politică, care legitimeaza PS și compromite valorile pe care blocul ACUM le-a promovat în campania electorală și față de alegători”

De asemenea, acesta a anunțat că va candida la șefia capitalei. Parlamentarul a făcut un apel către toate partidele de dreapta, în care îi îndeamnă să-i susțină candidatura.

”Eu, ca bărbat și ca intelectual, dar și ca cetățean al acestei țări nu pot să admit ca un isteric, ca Ion Ceban, care s-a aflat si la PCRM, in servilismul lui Voronin, si acum la Dodon, sa castige primaria or. Chișinău”

Octavian Țîcu l-a mai îndemnat pe Andrei Năstase să rămână la Ministerul Afacerilor Interne și să-și continue acolo activitatea, asta deși, anterior, blocul ACUM anunțase că liderul PPDA este candidatul lor pentru șefia capitalei.

În ultimul timp, deputatul s-a remarcat prin pozițiile sale critice față de deciziile foștilor săi colegi de coaliție. Deși făcea parte din Blocul ACUM, acesta a refuzat să semneze inclusiv primul acord temporar de colaborare cu socialiștii.

Acesta a dat de înțeles că regretă faptul că a votat numirile în funcția de judecător al Curții Constituționale pe socialistul Vladimir Țurcan.

Data limită de depunere a dosarului pentru înregistrare în alegerile locale este 19 septembrie.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte