Ana Guțu: ”Urmează o ofensivă antiromânească de cea mai neagră speță, cu blagoslovirea lui Dodon”

19 August 2019 14:35 474 0 Ultima modificare 19 August 2019 14:36

Prim-vicepreședintele Partidului Unității Naționale (PUN), Ana Guțu, este convinsă că Vladimir Țurcan nu a ajuns întâmplător în fruntea Curții Constituționale, deoarece alianța „ACUM” – PSRM ar fi purces din start la partajarea funcțiilor.

„Aşa cum spuneam până la alegeri - pericolul re-oligarhuzării era unul eminent. Fuga lui Plahotniuc şi înscăunarea noilor capi instituționali nu au produs schimbarea. Din punctul meu de vedere, alegerea lui Vladimir Țurcan în calitate de președinte al Curții Constituționale este rezultatul evident al partajărilor de funcții, inclusiv în sistemul judiciar, pe criterii de partid între „ACUM” şi PSRM”, scrie Guțu într-o postare pe Facebook.

Politiciana este convinsă că, odată cu instalarea lui Țurcan la șefia CC, urmează o „ofensivă antiromânească” fără precedent.

„Venirea acestui moldovenist în fruntea CC marchează prăbuşirea definitivă a valorilor naționale româneşti în R. Moldova la cel mai înalt nivel instituțional. Urmează, presupun eu, o ofensivă antiromânească de cea mai neagră speță cu blagoslovirea lui Dodon şi a curții sale de buzunar. De la curtea lu'nănaşa am ajuns la curtea lu'Igareaşa. „Cu curtea pe voi, dragi moldoveni!””, a conchis ironic fosta deputată, grație căreia Curtea Constituțională a stabilit, în 2013, că în R. Moldova se vorbește limba română. 

Sursa: ziarulnational.md

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte