Leancă: Cum ne-au vândut forțele “convențional europene” rușilor lui Dodon

19 August 2019 13:20 444 0 Ultima modificare 19 August 2019 13:32

Socialistul Vladimir Țurcan a fost ales în calitate de Preşedinte al Curţii Constituționale. Acesta a fost ales prin vot secret, pentru un termen de trei ani.

Tot astăzi, s-a decis ca cea care va exercita atribuțiile Preşedintelui în absenţa acestuia, va fi judecatoarea Liuba Şova.

Acum trei zile, noii judecători ai Curţii au depus jurământul în faţa Parlamentului, a Preşedintelui Republicii Moldova şi a Consiliului Superior al Magistraturii.

Parlamentul i-a numit judecători ai Curții Constituționale pe Vladimir Țurcan și Domnica Manole.

Guvernul i-a desemnat pe Liuba Șova și Nicolae Roșca în calitate de judecători ai Curții Constituționale, iar Consiliul Superior al Magistraturii – pe Serghei Țurcan și Eduard Ababii.

După aceste decizii, fostul premier Iurie Leancă, a reacționat foarte dur pe o rețea de socializare: 

Cum ne-au vândut forțele “convențional europene” rușilor lui Dodon

Ura, tovariși! “Dezoligarhizarea” a reușit! - asta a mai rămas să spună Maia și Andrei după ce au transmis puterea în mâinile lui Dodon. Știam că nu au prea multă viziune, dar să dai dovadă de atâta iresponsabilitate politică e un act de trădare a propriilor cetățeni.

Consiliul Suprem de Securitate (unde Sandu și Năstase stau ca elevii în fața lui Dodon) a fost întărit prin Legea care spune că demersurile acestui organ, până nu demult consultativ, sunt obligatorii spre executare;

CNA predat socialiștilor printr-un concurs mimat în urma căruia a fost numit consilierul lui Dodon;

SIS (trecut în subordinea directă prâșâdintelui) cu om numit de Dodon în fruntea instituției;

SPPS, trecut în subordinea directă a lui Dodon, care și-a numit și aici propriul om.

Ministerul Apărării - condus de omul lui Dodon.

Deci, Sandu și Năstase au pus toată securitatea națională a Republicii Moldova la cheremul lui Dodon, un personaj care demult e o unealtă a Kremlinului.

ACUM, mai recent, a fost “dezoligarhizată” și “depolitizată” Curtea Constituțională, unde această Alianță Kozak a numit 3 membri de partid, iar Președinte al acestei Înalte Curți, “surpriză” - a devenit deputatul socialist Vladimi Țurcan.

Nu e nicio noimă să mă adresez conducerii Blocului ACUM, dar mă adresez cu speranță deputaților și susținătorilor acestui bloc, cărora sper că le-a rămas o mică doză de rațiune.

Dragii mei, prețul pentru aceste cedări impardonabile este Guvernul și alte câteva funcții temporare în administrația centrală. Oameni buni, Guvernul se demite cât ai clipi prin moțiune de cenzură cu votul a 51 de deputați (care sunt gata demult să ridice mâna pentru demiterea doamnei Sandu).

Funcțiile și instituțiile de mai sus sunt nepartajabile (cu toții ați condamnat și ați promis că nu veți mai partaja instituțiile de drept ale statului după modelul AIE din 2009) și inamovibile - deci nu pot fi demiși.

Bravo, l-ați întărit pe Dodon mai tare decât ar fi visat el vreodată! Conștientizați pericolul pe care l-ați creat? Dodon și socialiștii au ACUM în subordine:

- Președinția Parlamentului, CNA, PG, CSS, SPPS, SIS, Ministerul Apărării și Curtea Constituțională.

Că tot ați mai revenit și la sistemul proporțional, socialiștii pot să meargă ușor în alegeri anticipate și prin majoritatea obținută să vă ia și Guvernul.

Felicitări, dragilor. Republica Moldova și instituțiile statului sunt, din nou, direct sub influența Moscovei. #Dezoligarhizarea a avut loc cu “succes”!, a scris Leancă.

 

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte