Cine ar putea veni în Parlament pe lista Partidului Șor după retragerea Mariei Albot

31 Iulie 2019 16:42 635 0 Ultima modificare 31 Iulie 2019 16:46

O nouă deputată ar putea veni în Parlament, după ce deputata din fracțiunea Partidului „Șor”, Maria Albot, și-a depus astăzi mandatul. Următoarea pe lista națională a Partidului este Inga Vinnik, transmite Unimedia.info

Inga Vinnik este șefa Secției de logistică și vămuire din cadrul companiei Dufremol, care a aparținut, până recent, familiei liderului Partidului „Șor”, Ilan Șor.

Potrivit declarației de avere a Ingăi Vinnik pentru anul 2018, Vinnik a obținut un venit în valoare de 391.877 de lei, ceea ce înseamnă peste 32 de mii de lei lunar. Soțul acesteia a obținut un salariu anula de 42.988 de euro din activitatea pe care o desfășoară la UAB „Baltijos transporto sistemos”.

Cei doi declară un apartament procurat în 2017 și un garaj procurat în 2003.

Inga Vinnik conduce un autoturism de model Hyunda Tucson din 2015, procurat în 2018 cu 23.600 de euro.

Deputata Maria Albot și-a depus mandatul

Informația a fost confirmată de către serviciul de presă al Parlamentului. În cererea de demisie nu se arată niciun argument în acest sens.

Într-o postare pe contul său de Facebook, Maria Albot susține că nu obișnuiește să se scuze pentru ce nu a făcut, dar având în vedere că acuzațiile aduse de Platon sunt de o rezonanță deosebită, consideră necesar să aducă anumite clarități pentru rude, prieteni și colegi.

„Bineînțeles, fiecare om are dreptul la presupuneri, dar nu atunci când numești public familia unui om nevinovat și când faci presupuneri pentru că cineva cândva, printre altele, a spus ceva. Problema este că oamenii și jurnaliștii nici măcar nu știu să asculte atent. După interviu, multe publicații au scris imediat că deputatul Maria Albot este implicată în ceva. Poți răbda multe, dar când este o persoană corectă, decentă și începe să se spună asemenea lucruri despre tine, nu mai poți lăsa lucrurile așa cel puțin fără un comentariu și cel mult cu o adresare în judecată”, a scris Maria Albot. Ea precizează că nu are nici un grad de rudenie cu Ilan Șor (așa cum pretinde Platon n.red) și își exprimă dezamăgirea că jurnaliștii au difuzat informații, inclusiv legate de raportul Kroll, fără să le verifice. „Este foarte trist că informația prezentată de companii serioase, care costă bani enormi, adusă de jurnaliști în care oamenii au încredere, nu este verificată, iar bârfele se transformă în știri și titluri bombastice, oamenii sunt acuzați fără vină”, a scris Albot. În același timp, Maria Albot precizează că decizia sa de a depune mandatul de deputat nu are nimic în comun cu acuzațiile la adresa ei.

„Timp de câțiva ani am lucrat la Fondul de binefacere „Miron Shor”, această fiind cea mai frumoasă experiență profesională și posibilitatea ca să ajut oamenii. Activitatea la Fond înseamnă mii de adresări și solicitări de la oameni, examinarea lor, întâlniri, identificarea soluțiilor la probleme. Este greu, uneori până la lacrimi. Astăzi, fiind mamă a doi copii, simt necesitatea să ajut oamenii și să revin la Fondul de binefacere. Vreau ca și copiii mei să vadă și să învețe să fie toleranți, să nu fie indiferenți, să știe ce înseamnă să întinzi o mână de ajutor”, a conchis Maria Albot.

 Foto: colaj UNIMEDIA

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte