Dodon își adjudecă toate funcțiile cheie în stat: Consilierul său este noul șef al Centrului Național Anticorupție

29 Iulie 2019 17:32 706 0 Ultima modificare 29 Iulie 2019 17:35

Comisia juridică, numiri și imunități „a constatat că Ruslan Flocea a acumulat cel mai mare punctaj oferit de membrii comisiei și a ieșit pe locul întâi” în concursul pntru ocuparea funcției de director al Centrului Național Anticorupție. Anunțul a fost făcut de deputatul socialisti, Grigore Novac. De precizat că acum două săptămâni Deschide.MD a scris cu referire la sursele din cadrul Comisiei juridice, numiri și imunități a Parlamentului că Flocea este și favoritul cursei la șefia instituției.

Potrivit lui Novac, pe locul doi și trei s-au plasat Cristina Țărnă și, respectiv, Vitalie Verebceanu.

 

 

 

 

 

 

Ruslan Flocea este secretarul general al Aparatului președintelui Republicii Moldova. Până la numirea sa în funcție de secretar general, Ruslan Flocea a activat în calitate de șef al Direcției Generale Teritoriale (DGTA) Centru al CNA.

Acesta a mai făcut parte din echipa guvernamentală a Zinaidei Greceanîi, actualul președinte al Parlamentului și liderul PSRM.

Amintim că deputații ACUM și PSRM au votat la data de 8 iunie demisia directorului CNA, Bogdan Zumbreanu. Până la alegerea noului director, interimatul este asigurat de Lidia Chireoglo.

Amintim că mai mulți consilieri ai șefului statului au obținut funcții importante în urma creării coaliției ACUM-PSRM. Astfel, consilier în domeniul juridic şi relaţii instituţionale, Maxim Lebedinschi, a fost ales în funcția de secretar al Comisiei Electorale Centrale. Vasile Șova (consilier în domeniul reintegrării) a fost ales în funcția de vicepremier pentru Reintegrare, iar Artur Gumeniuc (consilier în domeniul apărării şi securităţii naţionale) a fost numit în funcția de vicedirector al Serviciului de Informații și Securitate.

Totodată, consilierul lui Dodon pentru misiuni speciale, Pavel Voicu, a fost numit în funcția de ministru al Apărării.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte