Alexandru Jizdan, reacție pentru Gheorghe Petic: „E cu mult mai ușor să tot repeți ca un „papagal” istorii inventate. Personal a dirijat contrabanda”

23 Iulie 2019 12:31 1054 0 Ultima modificare 23 Iulie 2019 12:34

Fostul ministru de Interne, Alexandru Jizdan, a venit cu o reacție în urma declarațiilor făcute de Gheorghe Petic în mai multe emisiuni televizate, unde, cel din urmă, îl acuză pe Jizdan că ar fi știut de schemele de contrabandă de la frontiera Republicii Moldova, scrie Unimedia.info

 Foto: UNIMEDIA

Alexandru Jizdan spune că Gheorghe Petic ar trebui mai bine să recunoască că a încălcat legea și să nu aducă acuzații inventate.

„Urmăresc cum în spațiul public unii continuă să isterizeze la greu societatea prin diferite metode și instrumente de manipulare.

Cunosc multe cazuri când prin intermediul surselor mass-media și a platformelor de comunicare a fost construită o imagine negativă și eronată a unor oameni, fiind creată o identitate falsă, care ulterior a fost percepută de public ca fiind adevărată.

Gheorghe Petic continuă să-mi folosească numele în declarațiile pe care le face în spațiul public, iar învinuirile pe care le aduce nu mai au limită. Nu că aș vrea să-i acord atenție mare, nu merită, dar tăcerea mea probabil îl încurajează și mai mult să-și facă jocul bine regizat.

Dacă tot a fost adusă “libertatea” și democrația adevărată în țară, iar justiția funcționează conform legii, probați aceste informații, lăsați instituțiile abilitate să investigheze aceste cazuri relatate de Petic și numai după ce se va dovedi că este adevărat, comunicați oamenilor despre asta.

Din păcate, e cu mult mai ușor să tot repeți ca un “papagal” istorii inventate despre cum Jizdan a fost implicat în tot felul de “scheme”, decât să recunoști că tu ai încălcat legea nu o singură dată, dar minciuna te transformă în “erou” la Tv.

Aș putea face la fel ca Gheorghe Petic, să vorbesc despre faptul că în perioada activității lui la Frontiera de nord, personal a dirijat contrabanda, aș putea vorbi despre abuzurile lui față de femei, sau alte cazuri grave despre care se cunoaște, dar nu am să fac acest lucru. Sunt organele statului care trebuie să investigheze aceste infracțiuni, ele nu pot fi probate în cadrul emisiunilor televizate, stimați cetățeni.

Intențiile unor actuali funcționari, a unor activiști sau “binevoitori” îmi este cunoscută, știu ce vor să obțină și de ce sunt în stare. Aduceți probe oamenilor, nu vorbe goale, Gheorghe Petic.

Nu tot ce se spune la televizor corespunde cu realitatea, nu tot ce se scrie în facebook este “adevăr””, se arată în postarea lui Alexandru Jizdan.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte